De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google zet volgende stap in doorzetten opvolger sms

Erwin Vogelaar
4 november 2016, 20:29
2 min leestijd
Google zet volgende stap in doorzetten opvolger sms

Sms is ouderwets en Google werkt hard om zijn opvolger er doorheen te zetten. Het gaat om RCS, ook wel Rich Communications Services. De dienst is nu onderdeel van Google Messenger.

Lees verder na de advertentie.

Rich Communications Services

Als het aan Google ligt gaan sms en mms eruit en gaan we gebruik maken van RCS, of Rich Communications Services. Hiervoor werkt het bedrijf samen met providers van over de hele wereld. Nu is de volgende grote stap gezet, want Amerikaanse provider Sprint is de eerste die RCS gaat uitrollen naar zijn gebruikers. Sterker nog: mensen met een abonnement bij Sprint kunnen er vandaag al gebruik van maken via Google Messenger. Mits gebruikers deze app instellen als hun standaard sms-app.

rich communications services

RCS is eigenlijk sms en mms verrijkt met de mogelijkheden die we van andere berichten-apps kennen. Zo kun je foto’s in hoge resolutie sturen, zien wie er typt en zien wie er berichten ontvangen heeft. En hoewel je met mms wel een groepsgesprek kunt starten, kun je dit gesprek niet een naam geven en mensen van de groep niet verwijderen of er juist aan toevoegen. Met RCS is dit wel mogelijk. We zijn inmiddels niets anders gewend van onze berichten-app, dus dan moeten sms en mms dat ook kunnen.

RCS is voor Google ook een manier om te concurreren met iMessage van Apple. Maar hoewel iMessage op elk iOS-apparaat werkt, is dat met RCS en Android niet het geval. Google werkt daarom hard om providers over te halen om RCS te ondersteunen. Een van de grootste Amerikanse providers, Verizon, is nog niet over. Een ander nadeel van RCS vergeleken met iMessage, is dat het niet werkt op oudere Android-toestellen. De combinatie van Messenger (die je hier in de Play Store kunt vinden) en RCS werkt alleen op toestellen met Android 4.4 (KitKat) of hoger. Hierdoor wordt zeker een vijfde van de Android-gebruikers buitengesloten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's