Indiase fabrikant lanceert smartphone van nog geen 4 euro

Gijs Ettes
17 februari 2016, 8:45
1 min leestijd
Indiase fabrikant lanceert smartphone van nog geen 4 euro

Wie dacht dat in China goedkope smartphones worden gemaakt,  moet binnenkort eens naar India gaan. Het bedrijf Ringing Bells heeft daar een Android-toestel gelanceerd met een prijs van omgerekend 3,27 euro.

Lees verder na de advertentie.

Freedom 251: de goedkoopste smartphone ooit

De Ringing Bells Freedom 251 is een compacte Android-smartphone met 3G-ondersteuning en een 4 inch-lcd-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Met een 1,3GHz quadcore-processor en 1GB aan RAM heeft het toestel bovendien voldoende  power om Android 5.1 Lollipop soepel te draaien. En dat voor hetzelfde bedrag dat je in een gemiddeld  fastfoodrestaurant betaalt voor een hamburger.

freedom 251

De Freedom 251 gaat morgen in de voorverkoop en heeft een adviesprijs van 251 India Rupees, wat omgerekend neerkomt op 3,27 euro. Voor dat bedrag krijg je  verder  8GB aan uitbreidbare opslag, een 3,2 megapixel-camera en vga-frontcamera en een accu met 1450 mAh. Meer over de Freedom 251 lees je op deze pagina.

Ringing Bells is overigens pas een jaar actief in India en lanceerde eerder een 4G-smartphone van omgerekend nog geen 40 euro. Concurrent DataWind werkt eveneens aan een goedkope smartphone die zo’n  13 euro gaat  kosten, maar nog moet worden aangekondigd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu