Roamingkosten in Europa worden medio 2017 afgeschaft

Als je medio 2017 naar een ander land in Europa reist, hoef je geen roamingkosten meer te betalen. Volgend jaar worden de kosten al beperkt tot een maximum van  5 cent per belminuut, 2 cent per sms en 5 cent per megabyte.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De Europese ministers en het Europees parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt. Ex-eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het telecompakket. In 2014 werd het akkoord goedgekeurd door het Europees parlement en nu heeft ook de Europese Raad het pakket goedgekeurd, omdat de invoeringsdatum is verschoven van 2015 naar 2017.

Roamingkosten in Europa

De komende dagen worden de details uitgewerkt en bekendgemaakt. Doordat de roamingkosten worden afgeschaft, kunnen gebruikers hun huidige belminuten, sms’jes en databundel ook in een ander Europees land gebruiken. Hierdoor hoef je geen speciale bundel meer aan te schaffen die ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld voor 4 euro per dag 100MB kunt verbruiken. De verwachting is dat de roamingkosten vanaf juni 2017 daadwerkelijk worden afgeschaft, maar dit kan nog veranderen.

“Wat ons betreft had het eerder gekund. Nog een half jaar onderhandelen had geen beter akkoord opgeleverd”, zegt  CDA-europarlementariër Esther de Lange tegenover NU.nl. “Maar het afschaffen van de roamingkosten in 2017 is het einde van een tijdperk voor gebruikers.”

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.