Dit zijn de nieuwe 4G-abonnementen van Robin Mobile

Wouter Nijsen
8 juni 2015, 16:35
2 min leestijd
Dit zijn de nieuwe 4G-abonnementen van Robin Mobile

Vanaf 30 juni biedt Robin Mobile nieuwe abonnementen met 4G aan en wordt het mogelijk om met de provider in het buitenland te  internetten. Ook zijn de bijhorende prijzen bekendgemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Robin Mobile 4G-abonnementen

Robin Mobile heeft vanmiddag  de prijzen van haar nieuwe 4g-abonnementen bekendgemaakt. Vanaf eind juni wordt het voor bestaande gebruikers mogelijk om hun abonnement te upgraden naar het 4g-netwerk. Hierbij werkt de provider met twee nieuwe producten, het zogenoemde `Robin Pijl Snel` en `Robin Zakelijk 4G`, waarbij laatstgenoemde dus is gericht op de zakelijke markt. De prijs van beide diensten ligt op 49,95 euro per maand, exclusief btw in het geval van een zakelijk abonnement.  De prijs van ‘Robin Super Snel’ is verlaagd van 49,95 euro naar 44,95 euro.

Het 4G van Robin Mobile heeft echter een keerzijde. De provider werkt met een maximale snelheid  van 15Mbit/s, wat opvallend  laag is. Ter vergelijking: klanten van KPN kunnen gebruikmaken van downloadsnelheden tot maximaal 150Mbit/s. Zet je de snelheid af tegen de standaard 3G-snelheden, dan zijn de verbindingen nog niet twee keer zo snel.

robinmobile1

Maak je gebruik van een bestaand  pakket van Robin Mobile, zoals Gewoon Snel, Heel Snel of Super Snel, dan kun je via een upgrade van 4g gebruikmaken. Dat kan middels de zogenoemde need-for-speed-upgrade. Dit kost je 9,95 euro per week.

Ook wordt het mogelijk om vanaf 30 juni met Robin Mobile in het buitenland te internetten. Elke klant ontvangt een gratis tegoed van 50MB per maand. Ga je hier overheen, dan betaal je 8 cent per MB (binnen de EU) en 1,99 euro per MB buiten de EU.

Robin Junior

Robin Mobile abonnementen

Daarnaast komt Robin Junior straks beschikbaar. Dit pakket is specifiek gericht op jongere gebruikers, en laat hen onbeperkt bellen en sms`en. Ook hier wordt de internetsnelheid beperkt, ditmaal tot een snelheid van 64 Kbit/s.

Dit is genoeg om te bijvoorbeeld te WhatsApp’en en Twitteren, maar daar blijft het bij. Robin Mobile geeft verder aan dat het product vooral gericht is op gebruikers die veelal gebruikmaken van wifi, en niet zozeer mobiele internetverbindingen.

Lees hier meer over de producten van Robin Mobile.

Laatste nieuws  over Robin Mobile

Bron: Robin Mobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu