Robot aansturen met je Android-toestel: Google helpt je op weg

android legoDe fascinatie van Android-gebruikers met robots is wel te begrijpen: het Android-logo is zelf een robotje en dankzij het open karakter kun je makkelijk zelf met een projectje bezig gaan. Eerder schreven we al eens over een LEGO Mindstorms-robotje, die je met een Android-toestel kunt bedienen. Zelfs ASUS had al eens plannen om een educatieve Android-robot te maken, al hebben we daar later niets meer van gehoord. Maar Google kan er zelf ook wat van: in de 20% tijd die ze aan hobbyprojecten mogen besteden. Afgelopen oktober ontstond het plan om met Android-robots bezig te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

app inventor bluetoothIn twee maanden tijd kregen de engineers het voor elkaar om de iRobot iCreate-, LEGO Mindstorms– en VEX Pro-robots te besturen met Android. Cellbots.com makt een applicatie waarmee je je robot kunt koppelen met je Android-telefoon. Met een aangepaste Python-library is het nu zelfs mogelijk om via Google Talk commando’s door te geven aan de robot. Elke donderdagavond kwamen de medewerkers bijeen om ervaringen uit te wisselen. Dat leverde drie hulpmiddelen op, waar ook anderen mee aan de slag kunnen: de eerder genoemde Cellbots Java-app, de Python-library en low-level Bluetooth-ondersteuning viaApp Inventor. Prototypes die tussen engineers in Tel-Aviv, Hyderabad, Zurich, Munchen en Californië werden uitgewisseld leverden heel wat nieuwe ervaringen op in deze hackathon.

Meer informatie op de Official Google Research Blog.Via: Androidworld

cellbot-pythonLinks zie je de Cellbot Java-app, rechts de Python-libary.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.