Rockchip maakt dit najaar goedkope Androidtoestellen mogelijk

Redactie
12 juli 2009, 13:55
1 min leestijd
Rockchip maakt dit najaar goedkope Androidtoestellen mogelijk
rockchip processor android

De meeste mensen zullen zich niet druk maken wat voor processor er in hun mobiele telefoon zit. Als ‘ie maar snel is en veel functies ondersteunt. Rockchip is nu van plan om een extreem goedkope processor op de markt te brengen, die geschikt is voor Android-toestellen. De RK2808 is een nieuwe processor die ook in PMP’s (draagbare mediaspelers) kan worden ingebouwd. Zo’n goedkope processor zal vooral Aziatische toestelfabrikanten over de streep trekken, die voornamelijk op prijs concurreren.

Het bedrijf belooft dat er tussen juli en oktober al de eerste officiële Chinese Android-telefoons op de markt komen, die draaien op de Rockchip RK2808. Pluspunt is niet alleen de lage prijs, maar ook de functionaliteit: de multimediafuncties zijn uitgebreider dan wat er momenteel mogelijk is op Android-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Dit najaar zouden we wel eens een explosie kunnen zien van goedkope Android-toestellen uit het Verre Oosten met prijzen rond de $100 tot $200 en dat is een stuk lager dan de €479 die je momenteel voor de HTC Hero betaalt.

Via: PMP Today

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's