‘Rode Nexus 5 op 4 februari geïntroduceerd’

Redactie
31 januari 2014, 11:01
1 min leestijd
‘Rode Nexus 5 op 4 februari geïntroduceerd’
nexusae0_2014-01-27-102

De rode Nexus 5 van Google en LG lijkt toch echt realiteit te gaan worden. Na enkele ietwat opvallende uitgelekte foto’s van het toestel is er opnieuw informatie vrijgekomen over de Google-smartphone. Zo zou de Amerikaanse telecomprovider Sprint het nieuwe model van de Nexus 5 al in handen hebben, met extra informatie omtrent het toestel en de lancering.

De rode Nexus 5 zou op 4 februari worden geïntroduceerd, waarna het toestel direct te koop is. Het blijft daarbij opvallend dat de zijkanten en de speakergrill ook van de knalrode kleur zijn voorzien. De witte versie van Googles smartphone heeft geen witte zijkanten, maar gewoon zwarte zijkanten.

Lees verder na de advertentie.

Over de rode Nexus 5

nexus5rood2

De Nexus 5 is de laatste Google-telefoon, gemaakt door LG, die is voorzien van Android 4.4 (Kitkat). De verwachting is dat de rode Nexus 5 op hardwarebasis niet is veranderd. Het topmodel is beschikbaar in zwart en wit, uitgerust met een 4,95 inch-scherm (1080 —1920 pixels), 2GB werkgeheugen en 16/32GB opslaggeheugen.

Verder heeft het toestel een accu met een capaciteit van 2300 mAh en een 8-megapixel-camera met beeldstabilisatie. De Nexus 5 meet 131 x 86 x 9 millimeter en weegt met 130 gram minder dan vergelijkbare telefoons van deze omvang. Ook vinden we op het toestel 4g-ondersteuning en ondersteuning voor draadloos opladen – handig voor wie het geklooi met draden zat is.

Nexus 5 kopen in Nederland

De Nexus 5 is te koop als los toestel of in combinatie met een abonnement. We hebben de prijzen en aanbiedingen hieronder op een rij gezet. Lees ook onze Nexus 5 review.

Laatste nieuws over de Google Nexus 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu