Onmisbaar voor tennisfans: de Roland Garros-app voor Android

Gijs Ettes
27 mei 2014, 17:22
1 min leestijd
Onmisbaar voor tennisfans: de Roland Garros-app voor Android
roland garros

Deze en volgende week staat voor tennisliefhebbers in het teken van Roland Garros, het legendarische Franse grandslamtoernooi dat vorig jaar werd gewonnen door Rafael Nadal. Voor wie niets wil missen, is er de officiële Roland Garros-app voor Android die je op de hoogte stelt van alle partijen die zijn of worden gespeeld en alles bevat dat je moet weten.

Het hoofdscherm van de Roland Garros 2014-app toont per tennisbaan wie er op dat moment spelen en hoe het staat met de score. Door op de verschillende courts te tikken, kun je daarnaast diverse statistieken checken. Denk aan het aantal gewonnen punten, geforceerde fouten en breakpunten die je zelfs per gespeelde set kunt opvragen.

Lees verder na de advertentie.

Check standen, beelden en je favoriete tennissers

Via het hamburgermenu aan de linkerkant vind je de overige functies van de app. Zo check je via ‘Schedule/Results’ per dag het programma en de uitslagen van wedstrijden die al zijn gespeeld. Daarnaast is er een uitgebreide Nieuws-sectie met terug- en vooruitblikken en een foto- en videosectie waar je interviews en wedstrijdbeelden vindt. De kwaliteit is uitstekend en naarmate het toernooi vordert, worden er steeds meer beelden beschikbaar om te bekijken.

roland garros android

Daarnaast kun je spelers die je wilt volgen toevoegen aan je My Roland Garros-account. Ben je onderweg, dan is er een – weliswaar Engelstalig – radiostation dat je op de hoogte houdt. Tot slot vind je als bezoeker via de Roland Garros-app handige informatie over bijvoorbeeld tickets en het bereiken van het stadion.

Roland Garros-app voor Android downloaden

De Roland Garros-app is geoptimaliseerd voor Android-smartphones en -tablets die beschikken over Android-versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger. De app neemt circa 10MB in op je toestel en gratis te downloaden via onderstaande link.

Download: Roland Garros 2014 (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu