ROM-update voor Samsung Galaxy nu beschikbaar

Wouter Nijsen
14 september 2009, 11:07
1 min leestijd
ROM-update voor Samsung Galaxy nu beschikbaar

Al eerder maakten we op Android Planet melding van softwareproblemen met de Samsung Galaxy, zoals een flikkerend scherm, spontane resets, crashes en een slechte accuduur. De Britse operator O2 besloot zelfs de levering van de Galaxy uit te stellen tot het moment dat een ROM-update de ongemakken zou verhelpen.

Lees verder na de advertentie.

Sinds kort is deze update voor alle Galaxy-bezitters beschikbaar. De update is alleen beschikbaar via Samsung’s PC-studio, en wordt niet automatisch via het OTA (Over The Air) principe verspreid zoals het geval is bij de T-Mobile G1. Om de update te installeren dien je dus je Galaxy met je PC te verbinden.

Het betreft hier geen update naar Donut, maar een oplossing voor de stabiliteits problemen. Verder voegt deze versie zogenaamde switchers toe voor het in- en uitschakelen van Bluetooth, WiFi en GPS. Het schijnt dat er gebruikers zijn die, na installatie van deze IH8 versie van de firmware, problemen ondervinden met data- en spraakverbindingen. Om dit te voorkomen is het verstandig eerst een backup van je gegevens te maken en de telefoon te resetten (terug naar fabrieksinstellingen) voordat je de update installeert.

samsung_galaxy_update
Categorie: Firmware
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's