Rootkit voor Android gedemonstreerd op Black Hat-conferentie

Redactie
1 augustus 2010, 12:17
1 min leestijd
Rootkit voor Android gedemonstreerd op Black Hat-conferentie
rootkit

Op de Black Hat-conferentie in Las Vegas heeft SpiderLabs een rootkit laten zien, waarmee je Android-telefoons kunt benaderen zonder dat de gebruiker dat door heeft. SpiderLabs deelde de rootkit aan bezoekers uit tijdens een bijeenkomst. Je kunt ermee controle over het toestel en de persoonlijke gegevens krijgen, zonder dat iemand iets merkt. De hackers hebben de rootkit in slechts twee weken gemaakt en is ook geschikt voor de nieuwste toestellen met Android 2.1, zoals de HTC Legend en Desire. Het gaat hier trouwens niet om boosaardige bedoelingen.

Er bestaat ook nog zoiets als ‘ethisch hacken’ wat meestal white hat hacking wordt genoemd. SpiderLabs wil Google duidelijk maken dat een dergelijke rootkit mogelijk is en erop aandringen dat Google er iets aan gaat doen. Maar Google wil voorlopig nog niet reageren. De hackers hebben geen details gegeven over de exacte werking van de code.

Lees verder na de advertentie.

Met een rootkit krijg je als buitenstaander toegang tot een computersysteem (zie ook Wikipedia). Voor gebruikers is het verkrijgen van roottoegang een normale procedure om meer controle over je toestel te krijgen. Maar dan ben je er bewust mee bezig; bij de rootkit kan een buitenstaander ongemerkt roottoegang krijgen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's