Roskilde Festival 2010 heeft eigen Android-applicatie

Wouter Nijsen
8 juni 2010, 12:26
2 min leestijd
Roskilde Festival 2010 heeft eigen Android-applicatie
Roskilde Festival app menu

Roskilde Festival is één van de grootste openlucht muziekfestivals van Noord Europa gehouden in het Deense Roskilde, zo’n 30 km zuidwestelijk van Kopenhagen. Gedurende vier dagen, van 1 t/m 4 juli, zullen er dit jaar meer dan 180 bands te zien zijn variërend van rock tot hiphop en elektronische muziek. Daarnaast is er een uitgebreid evenementenprogramma met o.a. diverse kunstvormen en -uitingen. Natuurlijk is er voor de festivalbezoekers een camping aanwezig zodat je tijdens dit meerdaagse evenement ook even een uiltje kunt knappen. Ga je naar Roskilde en neem je je Android-telefoon mee, dan is er nu de officiële Roskilde Festival Android-applicatie vol met informatie die nuttig kan zijn tijdens het festivalbezoek.

Binnen de Roskilde Festival-applicatie is informatie te vinden over de verschillende bands die zullen optreden. Die informatie is er in de vorm van een korte biografie van de verschillende groepen, maar er zijn ook videoclips en foto’s te vinden. Via een interactieve kaart kun je o.a. zien welke podia zich waar op het grote terrein bevinden, maar ook waar je terecht kunt voor wat eten of drinken of de eerste hulp.

Lees verder na de advertentie.

Ook kent de Roskilde Festival-app een link met Twitter, zodat je binnen de applicatie alle tweets over het festival kunt lezen. Een bijzonder optie is ‘bigscreen’ waarmee je je eigen boodschap en foto terug kunt zien op een groot scherm naast het podium. Deze boodschap wordt verzonden middels een MMS, dus het raadzaam eerst even de tarieven die in Denemarken gelden bij je provider op te vragen. Hopelijk is er op het festivalterrein Wi-Fi aanwezig want nagenoeg alle functies van de Roskilde Festival applicatie vereisen een internetverbinding.

Roskilde Festival app kaart

Downloaden kan gratis in de Android Market, of door onderstaande QR-code te scannen. Lees je dit artikel op je Android-telefoon dan kun je de Roskilde Festival applicatie direct downloaden via deze link.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's