Rotterdamse boekhandel verhuist met augmented reality

Redactie
27 oktober 2010, 22:37
2 min leestijd
Rotterdamse boekhandel verhuist met augmented reality

Je bent eigenaar van een boekhandel en verhuist naar een nieuw pand. Spannend nieuws? Niet echt. Zelfs de lokale krant haalt z’n neus op voor dergelijk nieuws. Maar de Rotterdamse boekhandel Benissimo heeft er dankzij een mobiele app toch iets bijzonders van gemaakt. Om de klanten op een innovatieve manier naar het nieuwe adres van de boekhandel te leiden kun je via een applicatie een spoor van driedimensionale zwevende boeken volgen.

Je komt dan vanzelf bij de nieuwe winkel uit. Het spoor van zwevende boeken begint bij het oude adres en leidt je gaandeweg met behulp van augmented reality naar de nieuwe locatie. De boeken die je ziet zweven zijn favorieten van de medewerkers uit de boekhandel. Daarmee wil Benissimo benadrukken dat het boekenvak mensenwerk is en dat je in een echte boekhandel moet zijn om medewerkers met literaire kennis te treffen.

Lees verder na de advertentie.

Benissimo ziet zichzelf als boekhandel met toekomst, dus deze actie sluit er aardig bij aan. De winkel verkoopt naast papieren boeken ook ebooks en ereaders en wijst de klanten op applicaties die interessant voor hen kunnen zijn. Moederbedrijf Liquimondo heeft nogal wat plannen: ze willen binnen een paar jaar uitgroeien tot de beste online contentleverancier van Nederland. Bol.com mag dus wel gaan oppassen voor deze nieuwe concurrent.

Om de wandeling van oude naar nieuwe boekhandel te kunnen volgen moet je de augmented reality-browser Layar op je Android installeren. Daarin open je de Benissimo-layer, waarna je de boeken op het scherm ziet verschijnen. Bij elk boek zie je informatie de medewerker die het boek heeft voorgedragen, met een toelichting waarom het boek zo bijzonder is. Zo zie je maar: dankzij mobiele apps kun je van een saaie gebeurtenis als een verhuizing nog iets leuks maken. De route start bij de Bergse Dorpstraat 35 in Rotterdam en eindigt op nummer 122.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's