De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

RoverPad 3WZ10: 10-inch Android-tablet uit Rusland

Wouter Nijsen
4 december 2010, 9:55
1 min leestijd
RoverPad 3WZ10: 10-inch Android-tablet uit Rusland
RoverPad Android

Android-tablets uit China zijn ondertussen geen verrassing meer, maar uit Rusland? Toch is dat het land waar de RoverPad 3W10 vandaan komt. Het Russische Android-tablet draait op Android 2.1 en Rover Computers schijnt voorlopig geen plannen te hebben voor een update naar Android 2.2. Hoewel de specificaties van de RoverPad heel behoorlijk zijn is er één essentieel onderdeel van het tablet wat ervoor gaat zorgen dat dit geen verkooptopper gaat worden, het touchscreen. Tegen de trend in heeft de fabrikant namelijk gekozen voor een resistief in plaats van een capacitief scherm. Het 10 Inch scherm heeft overigens een resolutie van 1024 x 600, wat voor dit schermformaat niet bijster hoog is.

De specs vermelden verder ondermeer een 1GHz ZT180 processor, WiFi, USB- en mini USB-poort, MicroSD, microfoon en stereo luidsprekers. De RoverPad 3WZ10 is verder in staat om 1080p video af te spelen en ondersteund MPEG-4, H.264, WMV/VC-1, MPEG-2 en MP4. Om dit tablet ook als e-reader te kunnen gebruiken is het voorzien van niet een niet nader genoemde e-reader die geschikt is voor fb2, epub, oeb, txt, html en pdf. Tevens is er een office-suite aanwezig zodat je met Word, Excel en Powerpoint aan de slag kunt.

Lees verder na de advertentie.

RoverPad Android_1

Vind je het resistieve scherm geen probleem dan kun je de RoverPad voor ongeveer €290 reserveren bij RoverPad. Zitten we te wachten op een dergelijk Android-tablet uit Rusland, of is er voldoende aanbod van vergelijkbare Chinese tablets via Ebay die vaak nog goedkoper zijn ook.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's