RTL en NPO werken aan Chromecast-ondersteuning

Redactie
3 oktober 2013, 15:49
1 min leestijd
RTL en NPO werken aan Chromecast-ondersteuning
rtl xl en uitzending gemist chromecast

De RTL XL en Uitzending Gemist Chromecast-ondersteuning staat op de agenda. Dat melden RTL en Nederlandse Publieke Omroep (NPO) tegen AndroidPlanet. Hoewel de slimme hdmi-stick van Google nog niet in Nederland te koop is, zijn beide omroepen bezig aan de ondersteuning voor de Chromecast in hun apps.

Bij RTL is al besloten dat de Chromecast-functie in de apps wordt geïntegreerd. “Het ligt in de planning om dit te doen, maar de release is echter nog niet precies bekend”, aldus Sabine Scholten van RTL. De NPO is op dit moment de mogelijkheden aan het onderzoeken om Chromecast-ondersteuning aan de apps toe te voegen. “De uitwerking van het onderzoek zal in 2014 zichtbaar zijn”, meldt Esther Laan van de NPO. “Naast Chromecast kijken wij ook naar andere paring- en remote-oplossingen.” Bij de NPO is het daarom nog mogelijk dat ze uiteindelijk niet besluiten om Chromecast toe te voegen.

Lees verder na de advertentie.

De Chromecast is een hdmi-stick die je in je tv stopt en met wifi verbindt. Hierna kun je content van verschillende bronnen afspelen, ook via je smartphone of tablet. Het apparaat kost maar 35 dollar.

De RTL XL en Uitzending Gemist Chromecast-functie

google-chromecast-main2

Door de Chromecast-functionaliteit in apps van RTL en NPO kunnen gebruikers hun smartphone gebruiken als afstandsbediening van de tv. Zo wordt het mogelijk om, net als bij Netflix voor Android, een video binnen een app te starten om deze vervolgens via een knop naar de Chromecast te sturen. Deze begint dan direct met het afspelen van de door jou gekozen videostream. Bij Netflix, dat al langer Chromecast ondersteunt, werkt deze functionaliteit snel en stabiel.

➪ Lees de volledige Chromecast Review.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's