Zo gaat Google helpen met ruimte vrijmaken op je Android-toestel

Erwin Vogelaar
1 juni 2016, 20:34
1 min leestijd
Zo gaat Google helpen met ruimte vrijmaken op je Android-toestel

Google rolt een nieuwe functie naar de Play Store uit. Heb je niet genoeg ruimte voor een app? Dan raadt Google aan welke apps je wel eens weg zou kunnen gooien om ruimte vrij te maken.

Lees verder na de advertentie.

Ruimte vrijmaken

We hebben er allemaal wel eens last van: te weinig ruimte op onze smartphone voor het installeren van een app. Sommige apps zijn gewoonweg te groot, zeker als je vaak enorme games zoals Hearthstone downloadt. Voorheen kreeg je op je scherm te zien dat er te weinig ruimte was en moest je zelf maar opzoek naar welke apps de meeste ruimte in beslag namen, of welke applicaties je mogelijk niet meer gebruikt. Dat hoeft binnenkort niet meer, want Google gaat nu in de Play Store zelf tips geven voor welke apps wel eens weg mogen.

ruimte vrijmaken

Heb je niet genoeg ruimte, dan krijg je straks een lijst te zien met enkele apps op je toestel en de hoeveelheid ruimte die de apps innemen. De apps die de Play Store hierbij aanraadt zijn afhankelijk van de grootte en mogelijk ook of je de apps al een tijd niet hebt gebruikt. In bovenstaande screenshot, die een gebruiker heeft gemaakt van een melding die hij ontvangen heeft, zien we bijvoorbeeld Googles eigen Translate bovenaan staan. Het is dus niet zo dat Google zijn eigen apps beschermd van de lijst. Je kunt vervolgens direct in de lijst selecteren welke apps je wil verwijderen en dat ook doen.

Deze nieuwe functie wordt niet aan de Play Store toegevoegd via een update, aangezien de feature  via de Google-servers wordt uitgerold. Het is dus niet bekend wanneer wij de opruimmanager kunnen gebruiken, maar verwacht de functie in de komende weken.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu