De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Runkeeper biedt Google Fit-integratie

Redactie
6 november 2014, 17:11
1 min leestijd
Runkeeper biedt Google Fit-integratie

Runkeeper is een populaire sport-app voor Android waarmee je via de gps jouw actviteiten bijhoudt, of dit nu joggen, lopen, wielrennen of fietsen is. De app wordt door miljoenen mensen gebruikt en is ook in Nederland redelijk populair, gezien de vele posts dat een persoon net een route van zoveel kilometer heeft afgelegd.

Lees verder na de advertentie.

De data die Runkeeper verzamelt, kan de app voortaan ook delen met Googles fitnessplatform Google Fit. Deze app houdt ook jouw activiteiten bij, maar is lang niet zo uitgebreid als Runkeeper. Google Fit synchroniseert echter wel met de Google-servers en kan data van verschillende apps bijhouden, waardoor je een beter beeld hebt van jouw activiteiten en gezondheid.

Runkeeper Google Fit-integratie

Google Fit houdt vooral jouw dagelijkse actviteiten bij, maar biedt verder vrij weinig opties. Zo kun je instellen hoeveel je dagelijks actief wilt bewegen en hoeveel stappen je per dag wilt zetten. Maar daar blijft het dan ook grotendeels bij. Het is handig om te zien of je een dag actiever bent geweest dan de andere, maar een echte sport-app kun je het niet noemen.

Dat is Runkeeper wel, die je afgelegde route nauwkeurig bijhoudt, je prestaties opslaat en je tevens de activiteiten van vrienden laat zien. Daarmee bedienen beide apps een andere doelgroep, maar is het wel fijn dat de integratie van Google Fit en daarmee de toekomstige opties zijn ondersteund en verbonden accessoires ook Runkeeper-informatie tonen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu