‘Dit is de S Band, een nieuwe fitnesstracker voor de Galaxy S5’
Wouter Nijsen

S BandSamsung zet stevig in op sport en gezondheid. Naast de Gear Fit, komt de fabrikant ook met de S Band op de proppen, een activiteitentracker waarmee je allerhande (fysieke) activiteiten kunt registreren en visualiseren met behulp van de  Activity Tracker-app van Samsung. Dat meldt althans SamMobile, dat het apparaat voorbij zag komen in een sales guide van de Galaxy S5.

Het fitnessapparaat werkt met het aankomende toptoestel van Samsung en op eerdere Galaxy-modellen. De originele S Band, die de fabrikant aankondigde voor de Galaxy S4, verscheen volgens SamMobile nooit op de markt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf gaat nu in de herkansing en brengt het accessoire waarschijnlijk gelijktijdig uit met de Galaxy S5.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De S Band is vooral bedoeld als fitnessaccessoire voor de Galaxy S5. De tracker kun je simpel in een los horlogeband stoppen. Zet je de gadget aan, dan houdt het apparaat keurig bij hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel meters je hebt gemaakt. De S Band werkt alleen met Samsung-toestellen.

Verder bevat hij een aantal functies die de meeste smartwatches ook bieden. Zo wordt het mogelijk om een melding te krijgen als je een telefoontje of bericht binnenkrijgt. De tracker gaat dan trillen, wat bijvoorbeeld handig is voor tijdens het fitnessen of hardlopen. Daarnaast houdt het ding bij hoe lang je slaapt door de samenwerking met de Activity Tracker en de vernieuwde S Health-app.

Release S Band

s bandBehalve dat je de S Band in je horlogeband kunt stoppen, kun je het accessoire ook op je tas of kleding plakken. Handig: zowel de S Band als de Galaxy S5 gaan piepen als ze tien meter van elkaar verwijderd zijn. Op die manier raak je beide apparaten nooit kwijt.

Het is nog niet bekend wanneer de S Band in de winkels komt te liggen. De verwachting is dat Samsung hem gelijktijdig of vlak vóór de lancering van de Galaxy S5 op de markt brengt. De Gear Fit is in ieder geval in april verkrijgbaar.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.