De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google werkt aan sociale app voor fotobewerking

Erwin Vogelaar
25 maart 2017, 9:49
2 min leestijd
Google werkt aan sociale app voor fotobewerking

Google gaat nog een poging doen met een sociale app. Deze keer zal de app draaien om samen foto’s bewerken. Is dit Googles antwoord op Snapchat?

Lees verder na de advertentie.

Samen foto’s bewerken

Google werkt aan een sociale app voor fotobewerking. Dit heeft het bedrijf tegenover website TechCrunch bevestigd. Het idee van de app is dat kleine groepjes samen foto’s kunnen bewerken en organiseren. Hiermee is deze app Googles antwoord op Snapchat, maar dan inclusief alle slimme dingen die het bedrijf met afbeeldingen kan doen. Google is bijvoorbeeld goed in het herkennen van objecten op foto’s.

Google vertelt tegenover TechCrunch dat de app op dit moment enkel een experiment is. Toch stelt een andere bron tegenover de website dat Google van plan is om de app tijdens Google I/O in mei te lanceren. Maar voor een beetje perspectief: tijdens Google I/O 2016 heeft het bedrijf de sociale app Google Spaces gelanceerd en daar is inmiddels de stekker al uitgetrokken.

samen foto's bewerken

De timing voor deze app is opvallend, want Apple heeft sinds een week ook een eigen fotobewerking-app. Met iOS-app Clips is het mogelijk om foto’s en korte video’s te bewerken met onder andere filters en geanimeerde elementen, om het resultaat vervolgens op social media te delen.

Zowel Apple als Google hebben nog niet veel succes in de sociale ruimte, maar voornamelijk Google blijft het toch proberen. Zo bestaat Google+ nog steeds, al wordt dit sociale netwerk steeds minder relevant. En vergeet ook diensten als Google Wave en Google Buzz niet. Mogelijk is het gebruik van Googles fototechnologie nu eindelijk de manier om mensen bij elkaar te brengen, maar een beetje gezonde scepsis is hier wel op zijn plaats. Google houdt ervan om nieuwe dingen te lanceren, maar deze projecten ook weer snel te sluiten als het toch niet helemaal werkt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu