De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google voegt Android en Chrome OS samen in 2017’

Gijs Ettes
30 oktober 2015, 8:44
1 min leestijd
‘Google voegt Android en Chrome OS samen in 2017’

Google gaat Android en Chrome OS, het besturingssysteem dat voor laptops en desktops is bedoeld, in 2017 samenvoegen. Mogelijk wordt volgend jaar al een vroege versie van het nieuwe OS  getoond, zo schrijft The Wall Street Journal.

Lees verder na de advertentie.

Worden Android en Chrome OS samengevoegd?

Microsoft maakte met Windows 10 al eerder de keuze om zijn besturingssystemen voor desktop en mobiel samen te voegen. Hoewel Google zelf  aangeeft dat Chrome OS voorlopig niet verdwijnt  ondanks de grotere focus op Android, zou het bedrijf in het geheim al twee jaar werken  aan de samenvoeging van Android en Chrome OS.

Het nieuwe besturingssysteem zou toegang hebben tot de Google Play Store, zodat computergebruikers gemakkelijker apps kunnen downloaden. Dankzij de Chrome-app ARC Welder  kunnen gebruikers sinds een tijdje al Android-apps in de browser draaien. Verder wordt mogelijk de naam van Chromebooks geschrapt, al is onduidelijk hoe de laptops moeten gaan heten. De Chrome-browser zou zijn huidige naam behouden.

google pixel c android en chrome os

Met de Pixel C toonde Google eind september al een soort laptop die op Android draait, al is dat apparaat toch vooral een tablet met een afneembaar toetsenbord. Bovendien is de Android-versie waarvan de Pixel C gebruikmaakt niet geoptimaliseerd voor computergebruik. Aanvankelijk werd dan ook gedacht dat het apparaat op Chrome OS zou draaien.

Lees meer over de Google Pixel C

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu