Samsung: ‘Galaxy S8-chips hebben geen vertraging’

Rick van der Veer
16 maart 2017, 12:02
2 min leestijd
Samsung: ‘Galaxy S8-chips hebben geen vertraging’

Samsung ontkent dat het slecht gaat met het maken van chips op 10nm, die zeer waarschijnlijk gebruikt gaan worden in de Galaxy S8. De Samsung 10nm productie verloopt dan ook goed genoeg om voldoende Snapdragon 835- en Exynos-chipsets voor dit jaar te fabriceren.

Lees verder na de advertentie.

Samsung 10nm productie

Volgens Samsung ligt de productie van chipsets op 10 nanometer goed op schema, zo meldt het bedrijf via zijn eigen website. Volgens de Koreaanse firma kloppen geruchten over tegenvallende resultaten niet en kan het bedrijf genoeg chips maken voor de smartphones die dit jaar uit gaan komen.

Eerdere geruchten beweerden dat Samsung tegenvallende resultaten had bij de productie van chips op het 10nm-procedé. Dit zou één van de redenen zijn dat de Galaxy S8 later uit komt, terwijl het ook zou verklaren waarom er weinig smartphones met Qualcomms nieuwe Snapdragon 835-chip aangekondigd zijn.

Samsung 10nm productie

Chips worden steeds kleiner en efficiënter. Veel smartphone-chipsets die vorig jaar werden gebruikt werden nog op 14nm gemaakt, maar dit jaar hebben fabrikanten de stap naar 10nm weten te maken. Het verkleinen van het procedé maakt chips energiezuiniger, maar maakt ook de productie steeds complexer. Het wordt dan ook steeds moeilijker om chips nóg kleiner te krijgen. Toch wil Samsung op termijn ook chips op 8nm en zelfs 6nm gaan maken.

Samsung heeft verschillende bedrijven in zijn portfolio zitten die specifieke producten maken. Zo maakt Samsung Display de amoled-schermen van veel smartphones, terwijl Samsung Mobile het maken van smartphones voor zijn rekening neemt. Samsung Electronics is verantwoordelijk voor de productie van allerlei chips, waaronder Exynos-chipsets uit eigen stal, maar ook chips voor bijvoorbeeld Qualcomm.

Smartphones met 10nm-chips

De Galaxy S8 van Samsung wordt één van de eerste smartphones met een 10nm-chipset aan boord. Doorgaans brengt Samsung een versie met een Exynos-chipset naar Europa, terwijl de Amerikaanse versie een Snapdragon-processor krijgt. Naast de Galaxy S8 heeft ook de Sony Xperia XZ Premium een Snapdragon 835-chip op 10nm.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu