‘Samsung werkt aan 20 megapixel-camera, mogelijk voor Galaxy S5’

Redactie
2 december 2013, 13:02
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan 20 megapixel-camera, mogelijk voor Galaxy S5’
samsung 20 megapixel-camera

Samsung werkt aan een 20 megapixel-camera die mogelijk voor de Galaxy S5 wordt gebruikt. Dat blijkt uit informatie die het doorgaans zeer betrouwbare ETnews heeft gepubliceerd. Eerder gingen geruchten over een 16 megapixel-camera.

De Samsung 20 megapixel-camera zou ergens halverwege 2014 bij een smartphone te zien zijn, wat hoogstwaarschijnlijk net te laat is voor de Galaxy S5. Deze wordt immers al in het eerste kwartaal van 2014 verwacht, en de massaproductie zou in januari al gaan starten.

Lees verder na de advertentie.

Samsung 20 megapixel-camera

Samsung

De Samsung 20 megapixel-camera zou ook pas in 2015 kunnen debuteren. Samsung staat erom bekend dat de hardware van het Galaxy Note-vlaggenschip veelal één op één wordt overgenomen van het voorgaande Galaxy S-vlaggenschip. Dit zou betekenen dat de Galaxy Note 4 dezelfde cameramodule heeft als de Galaxy S5, waarna de Galaxy S6 pas de Samsung 20 megapixel-camera zou krijgen.

Het is ook nog niet duidelijk of de Galaxy S5 optische beeldstabilisatie krijgt, een feature waar verschillende concurrenten wel gebruik van maken. Door optische beeldstabilisatie werkt de camera-module om het beeld stabiel en daarmee ook scherp te houden. Dit voorkomt trillerige beelden en veelvuldig scherpstellen, en leidt uiteindelijk tot foto’s en video’s van betere kwaliteit.

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu