‘Samsung werkt aan goedkope 64-bits smartphone’

Gijs Ettes
27 augustus 2014, 15:12
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan goedkope 64-bits smartphone’
Samsung logo 64-bits smartphone

De Desire 510 van HTC is de eerste Android-smartphone met een 64-bits processor, maar mogelijk krijgt het toestel binnenkort gezelschap van een middenklasser uit de stal van Samsung. Een toestel met het typenummer SM-G530 is opgedoken op de website van de Zuid-Koreaanse fabrikant en wordt aangedreven door een chip uit de Qualcomm’s Snapdragon 61x-familie met een onbekend aantal Cortex-A53 ARMv8 kernen. Deze hebben een maximale kloksnelheid van 1,2GHz en zouden krachtiger en energiezuiniger moeten zijn.

Wat de uiteindelijke naam van de SM-G530 wordt en wanneer hij in Europa verschijnt, is niet bekend. Wel is – gezien de overige specs – aannemelijk dat het een middenklasser of budgettoestel betreft. Zo heeft het 5 inch-scherm een resolutie van 960 bij 540 pixels en is er slechts 512MB aan werkgeheugen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Uit de doos zal de 64-bits smartphone van Samsung op Android 4.4.4 (KitKat) met TouchWiz draaien. Het lijkt aannemelijk dat de telefoon op termijn ook een update naar Android L krijgt, de nieuwe versie van Googles besturingssysteem die deze herfst beschikbaar wordt.

Benieuwd wat 64-bit voor Android betekent? Lees dan ons uitgebreide achtergrondartikel waarin we je laten zien van Android 64-bit  precies inhoudt  en wat je er als gebruiker aan hebt.

Lees meer over Samsung

(Via)

Categorie: Fabrikanten
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's