De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung werkt aan goedkope 64-bits smartphone’

Gijs Ettes
27 augustus 2014, 15:12
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan goedkope 64-bits smartphone’
Samsung logo 64-bits smartphone

De Desire 510 van HTC is de eerste Android-smartphone met een 64-bits processor, maar mogelijk krijgt het toestel binnenkort gezelschap van een middenklasser uit de stal van Samsung. Een toestel met het typenummer SM-G530 is opgedoken op de website van de Zuid-Koreaanse fabrikant en wordt aangedreven door een chip uit de Qualcomm’s Snapdragon 61x-familie met een onbekend aantal Cortex-A53 ARMv8 kernen. Deze hebben een maximale kloksnelheid van 1,2GHz en zouden krachtiger en energiezuiniger moeten zijn.

Wat de uiteindelijke naam van de SM-G530 wordt en wanneer hij in Europa verschijnt, is niet bekend. Wel is – gezien de overige specs – aannemelijk dat het een middenklasser of budgettoestel betreft. Zo heeft het 5 inch-scherm een resolutie van 960 bij 540 pixels en is er slechts 512MB aan werkgeheugen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Uit de doos zal de 64-bits smartphone van Samsung op Android 4.4.4 (KitKat) met TouchWiz draaien. Het lijkt aannemelijk dat de telefoon op termijn ook een update naar Android L krijgt, de nieuwe versie van Googles besturingssysteem die deze herfst beschikbaar wordt.

Lees meer over Samsung

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu