De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Aandelen Samsung nemen duikvlucht na waarschuwing luchtvaartautoriteit

Erwin Vogelaar
9 september 2016, 19:33
2 min leestijd
Aandelen Samsung nemen duikvlucht na waarschuwing luchtvaartautoriteit

De Samsung aandelen hebben een duikvlucht genomen nadat de Federal Aviation Administration heeft gewaarschuwd over het gebruik van de Galaxy Note 7 tijdens vluchten.

Lees verder na de advertentie.

Samsung aandelen

De afgelopen weken waren niet al te best voor Samsung. De problemen met de Galaxy Note 7-accu die vlam kan vatten of zelfs kan ontploffen, gaan het bedrijf waarschijnlijk rond de 740 miljoen dollar kosten. Dat zijn echter alleen nog maar de praktische kosten voor het vervangen van de foutieve toestellen. Nadat de Federal Aviation Administration, de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, een waarschuwing uitgestuurd hebben over het meenemen van het toestel tijdens een vlucht, zijn de aandelen van Samsung met 3,9 procent gedaald, waardoor het bedrijf nu tien miljard dollar minder waard is.

samsung aandelen

De FAA heeft afgelopen donderdag de waarschuwing afgegeven, dat vanwege de recente incidenten en zorgen passagiers beter niet hun Galaxy Note 7 aan kunnen zetten of kunnen opladen tijdens een vlucht. Ook moeten de toestellen niet in de bagage gestopt worden. Naast de FAA hebben ook verschillende internationale vliegmaatschappijen het gebruik van het toestel tijdens vluchten afgeraden, zoals Singapore Airlines, Virgin Australia, Qantas Airways en ook KLM.

The Wall Street Journal stelt dat bestellingen van de Galaxy Note 7 in Zuid-Korea niet geannuleerd worden ondanks alle problemen, hoewel consumenten nu toch ook wel geïnteresseerd zijn in de nieuwe iPhone 7 als alternatief. Vandaag op 9 september had het toestel ook in Nederland verkrijgbaar moeten zijn, maar dat is nu dus niet het geval. We weten ook niet wanneer het toestel, inclusief veilige accu, wel beschikbaar zal zijn.

Eerst moet Samsung nieuwe toestellen produceren om de foutieve toestellen te vervangen. Dus het kan nog best even duren. Ben je zelf nu op zoek naar een ander toestel? Dan helpen je we je graag verder op deze pagina. Daar vind je onder andere onze koopgids, reviews en prijsvergelijker.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu