Deze Samsung-toestellen krijgen een update naar Android 10

Sten de Bruijn
9 december 2019, 7:07
2 min leestijd
Deze Samsung-toestellen krijgen een update naar Android 10

Wanneer krijgt jouw Samsung-smartphone een update naar Android 10? Samsung heeft bekendgemaakt wanneer het zijn toestellen voorziet van de nieuwe software.

Planning voor Samsung Android 10-updates

De updateplannen van Samsung zijn bekend. Een lijst met alle toestellen die worden geüpdatet naar het nieuwe OneUI 2.0 met Android 10 verscheen online, inclusief de maanden waarin toestellen een update ontvangen.

Samsung Galaxy S10 Plus review

In aanloop daarvan begon Samsung deze week in Duitsland met het uitrollen van Android 10 voor de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus. Het kan dus zijn dat die ook in Nederland binnenkort verschijnt. De grote afwezige in de lijst is de Samsung Galaxy S8-serie en Samsung Galaxy Note 8. Deze smartphone krijgen definitief geen update naar Android 10.

Wanneer krijgt jouw Samsung een update naar Android 10?

Onderstaande lijst is vrijgegeven door Samsung Nederland, dus zou voor toestellen die hier gekocht zijn moeten gelden. Wel wordt er gesproken van een ‘verwachte update maand’, het zou dus kunnen dat er nog iets verandert.

Januari 2020

Februari 2020

Maart 2020

April 2020

Mei 2020

Juni 2020

Juli 2020

Augustus 2020

  • Samsung Galaxy Tab A8 (2019)

September 2020

samsung galaxy s10 android 10 update

Zodra een update beschikbaar is voor jouw Samsung-toestel krijg je vanzelf een notificatie te zien, waarna je de nieuwe software kunt downloaden. Je kunt het ook handmatig checken. Dit doe je door in de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

Android 10 voor andere fabrikanten?

Heb je een smartphone van een ander merk? Dan wil je vast ook weten of die een update naar Android 10 krijgt en wanneer je die ongeveer kunt verwachten. Check dan ons grote Android 10 update-overzicht, waarin we alles bijhouden.

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu