‘Samsung Android 4.3 update zorgt voor kortere batterijduur’ (en dit helpt)

Samsung Android 4.3 updateDe recente Galaxy S3 Android 4.3 update heeft nogal voor wat opschudding gezorgd. AndroidPlanet ontvangt veel meldingen van gebruikers die klagen dat de batterijduur drastisch is verminderd. Ook melden naast bezitters van de Galaxy S3 ook degenen met een Galaxy Note 2, die eveneens Android 4.3 hebben ontvangen, dat hun batterijduur enorm verslechterd is.

Ook wij op de redactie ervaren dezelfde problemen, en weten mogelijk waaraan het ligt. Lees verder om enkele handige tips te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Android 4.3 update: wat te doen?

android43-wifiEén van de grote boosdoeners is hoogstwaarschijnlijk de nieuwe wifi-functie, die ervoor zorgt dat wifi constant ingeschakeld is. Als je dan ook nog eens de automatische locatie-rapportage van Google Maps ingeschakeld hebt, betekent dit dat je toestel enorm veel ‘wakker’ is en niet in een energiezuinige stand komt.

De automatische locatierapportage schakel je uit door naar Instellingen > Wifi > Geavanceerd > Scannen altijd beschikbaar te gaan, en deze optie hier uit te vinken. Ook is het handig om de automatische locatierapportage binnen Google Maps uit te schakelen. Hoe je die uitschakelt, lees je in ons tip-artikel Google Maps batterijverbruik verbeteren.

Daarnaast is het handig om te kijken welke apps er constant in de achtergrond draaien. Samsung staat erom bekend een reeks bloatware (overbodige apps) mee te leveren die onnodig energie kunnen verbruiken. Door naar Instellingen > Apps > Actief/Wordt uitgevoerd te gaan kun je de huidige actieve apps zien. In de lijst met ‘alle apps’ kun je op een app drukken en dan vervolgens op verwijderen of uitschakelen drukken. Eerstgenoemde verwijdert de app, maar veel Samsung-apps kunnen enkel uitgeschakeld worden. De app is dan nog wel op je toestel geïnstalleerd, maar neemt verder geen werkgeheugen en verbruikt ook geen energie.

Lees meer over de Galaxy S3

Wil je meer over het toestel lezen of de Galaxy S3 kopen, klik dan snel verder!

Lees meer over de Galaxy Note 2

Bekijk al het nieuws over Android 4.3

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.