Samsungs eerste Android Go-smartphone komt (nog) niet naar Nederland

Samsung heeft de Galaxy J2 Core geïntroduceerd, een zeer goedkoop toestel dat loopt op Android Go. Deze speciale versie van Android is geoptimaliseerd voor zwakkere hardware.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Android Go-smartphone onthuld

De Samsung Galaxy J2 Core is vanaf deze week verkrijgbaar in Maleisië en India en komt later dit jaar ook naar ‘andere regio’s’, aldus de fabrikant. Of het budgettoestel ook in Nederland verschijnt, is nog onbekend.

Samsung Android Go-smarphone

Het toestel loopt op Android Go, een variant van het besturingssysteem die Google eerder dit jaar introduceerde. Android Go heeft versimpelde, lichtere versies van de meegeleverde Google-apps. Die vereisen minder kracht en opslagruimte. Daardoor is de software geschikt voor goedkopere smartphones met zwakkere hardware.

Galaxy J2 Core specificaties

Qua specificaties is de Galaxy J2 Core verre van indrukwekkend. Het toestel heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Hij wordt aangedreven door een Exynos 7570-chip, die vier cores heeft van 1,4GHz. Er is 1GB werkgeheugen aanwezig en 8GB opslagruimte. Zelfs met Android Go is die opslagruimte aan de krappe kant, waardoor het toestel eigenlijk enkel interessant is voor gebruikers op zoek naar een zeer goedkoop instapmodel. De accucapaciteit bedraagt 2600 mAh.

Een precieze adviesprijs van de Galaxy J2 Core heeft Samsung nog niet aangekondigd, maar bronnen claimen dat het toestel minder dan 100 euro gaat kosten. Daarmee bevindt het toestel zich in dezelfde prijsklasse als andere Android Go-toestellen, zoals de Motorola Moto E5 Play en Nokia 1. Samsung’s toestel is qua specificaties vergelijkbaar met dat tweetal.

Een Nederlandse release van de J2 Core is allerminst zeker. Samsung brengt hier de laatste jaren eigenlijk geen smartphones uit met een adviesprijs van minder dan 200 euro. Het goedkoopste toestel dat de fabrikant hier dit jaar uitbracht, is de Galaxy J6. De telefoon werd geïntroduceerd voor 269 euro, maar haal je tegenwoordig voor zo’n 190 euro in huis. In onze Galaxy J6 review lees je meer over de smartphone.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.