De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

4 vragen over de Android Go-smartphone van Samsung beantwoord

Thomas Haenen
25 juni 2018, 12:34
3 min leestijd
4 vragen over de Android Go-smartphone van Samsung beantwoord

Steeds meer bronnen bevestigen het: Samsung werkt aan een smartphone die draait op Android Go. Maar wat weten we al over de specificaties, releasedatum en software?

Lees verder na de advertentie.

1. Een Android Go-smartphone van Samsung? Nou en?

Het lijkt er steeds meer op dat Samsung binnenkort ook Android Go omarmt. Deze speciale versie van Android is ontwikkeld voor smartphones met zwakkere hardware. De software vereist minder opslagruimte, heeft apps die grafisch minder intensief zijn en krijgt vlot updates. De Nokia 1 is het eerste toestel met Android Go in Nederland, maar ook Huawei, General Mobile en Alcatel werken aan dergelijke toestellen.

Als Samsung zich inderdaad bij dat rijtje voegt, zou het een opvallende stap zijn. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt veel aanpassingen aan Android, zoals eigen apps en de stemgestuurde assistent Bixby. Met Android Go kunnen fabrikanten die aanpassingen juist niet doen.

Bovendien lijkt Samsung zich de laatst jaren weg te trekken van de budgetmarkt. De goedkoopste smartphone die het bedrijf dit jaar uitbracht, is de Galaxy J6, een toestel met een adviesprijs van 269 euro. Het bedrijf komt maar zelden telefoons van minder dan 200 euro. Dat terwijl alle Android Go-smartphones tot nu toe maximaal 100 euro kosten.

2. Wat zijn de specificaties?

Een set gelekte specificaties suggereert dat de hardware in ieder geval in lijn is met andere Android Go-toestellen: degelijk, maar verre van krachtig. Zo is er een 1,4GHz-chip met vier cores, 1GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Achterop zit een 8 megapixel-camera, voorop een 5 megapixel-camera.

Vooral opvallend is het 5 inch-scherm. Daarvoor zou Samsung amoled-beeldtechnologie willen gebruiken. Veel (budget)smartphones gebruiken lcd-schermen. Amoled biedt echter kleurrijker beeld met een hogere helderheid, wat een flink pluspunt zou zijn. De Nokia 1 heeft bijvoorbeeld een lcd-scherm dat buiten in de zon moeilijk af te lezen is.

samsung android go-smartphones

3. Komt de Samsung Android Go-smartphone naar Nederland?

De goedkoopste smartphones die Samsung uitbrengt, verschijnen niet meer in Nederland. Hier zet het bedrijf vooral in op midrange smartphones als de Galaxy A8 en vlaggenschepen als de Galaxy S9. Die hebben namelijk een veel hogere winstmarge. Het Android Go-toestel lijkt op het eerste gezicht dan ook vooral gericht op opkomende landen, zoals India en Pakistan.

Toch lijkt het erop dat Samsung ook Europese plannen heeft. Volgens het doorgaans betrouwbare Sammobile wordt een prototype van de smartphone met modelnummer SM-J260F onder andere getest in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Nederland wordt niet expliciet genoemd, maar we achten de kans groot dat het toestel hier ook opduikt, als het in onze buurlanden wordt verkocht.

4. Wat zijn de verwachte releasedatum en adviesprijs?

Samsung heeft het bestaan van de Android Go-smartphone nog niet bevestigd, dus details over de release ontbreken nog. Gezien het grote aantal geruchten, klinkt het alsof een officiële aankondiging niet lang meer op zich laat wachten. We verwachten dat het toestel voor het einde van de zomer het levenslicht ziet.

Ook de adviesprijs is onbekend. Gezien de gelekte specificaties verwachten we echter dat de smartphone tussen de 100 en 200 euro gaat kosten. Wil je op de hoogte blijven over de Android Go-smartphone van Samsung? Download dan de Android Planet-app en volg het laatste nieuws op de voet.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu