De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Samsung heeft nu een wereldwijd Android marktaandeel van 63 procent

Gijs Ettes
12 november 2013, 9:02
1 min leestijd
Samsung heeft nu een wereldwijd Android marktaandeel van 63 procent
Samsung Android marktaandeel

Het Android marktaandeel van Samsung bedraagt inmiddels ruim 63 procent. De elektronicafabrikant heeft wereldwijd gezien een meer dan dubbel zo groot marktaandeel dan al zijn concurrenten bij elkaar genomen. Die dominantie geldt voor zowel de smartphone- als tabletmarkt.

HTC, onder andere verantwoordelijk voor de HTC One, volgt op gepaste afstand met een aandeel van 6,5 procent. LG, Sony en Motorola hebben een wereldwijd marktaandeel van respectievelijk 5,9, 5,6 en 5 procent. Voor de telefoonmakers is het echter lastig opboksen tegen de 100 miljoen Galaxy S en Note-toestellen die Samsung dit jaar wil gaan verschepen. Het bedrijf legt de lat hoog en lijkt te slagen in zijn opzet de Android-markt volledig te beheersen.

Lees verder na de advertentie.

Android marktaandeel Samsung stijgt

In de top 10 van Android-smartphones is de dominantie van Samsung goed te zien: 8 van de 10 toestellen draagt het logo van de elektronicafabrikant uit Zuid-Korea. De top 3 bestaat daarbij uit de Galaxy S3, Galaxy S4 en Galaxy S2. Pas op plek 8 en 9 vinden we niet Samsung-smartphones: de HTC One en Droid Razr van Motorola.

Android marktaandeel smartphones

Het Android marktaandeel van Samsung wat betreft tablets is ook aanzienlijk. De top 10 Android-tablets bestaat namelijk voor de helft uit Samsung-toestellen. Op plek 1 en 2 vinden we respectievelijk de 7-inch en 10,1-inch-versie van de Galaxy Tab 2.

Android marktaandeel tablets

De Android marktaandeel cijfers zijn afkomstig van Localytics en betreffen data van meer dan 25 unieke Android-apparaten, gemeten van oktober tot november.

Lees meer over Samsung

Hieronder vind je het laatste nieuws met betrekking tot Samsung.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu