‘Samsung lekt per ongeluk versienummer Android N’

Jarno Stinissen
13 april 2016, 17:00
1 min leestijd
‘Samsung lekt per ongeluk versienummer Android N’

Samsung heeft mogelijk  per ongeluk het versienummer van Android N  gelekt. Google werkt al een tijdje aan de opvolger van Android 6.0 (Marshmallow), dat de versienummer 7.0 zou hebben.  

Lees verder na de advertentie.

‘Android N versienummer wordt 7.0’

Android N versienummer

Op een webpagina van Samsung, die bedoeld is voor ontwikkelaars, meldt het Zuid-Koreaanse bedrijf dat bepaalde ontwikkeltools geschikt zijn voor ‘Android N (7.0)’. Alhoewel het versienummer niet veel zegt over de functie van het besturingssysteem, maakt het wel duidelijk dat we te maken hebben met een grote update.

Zo worden Jelly Bean en KitKat bijvoorbeeld aangeduid met versienummers 4.2-4.3 en 4.4. Er is niet gekozen voor een heel versienummer, omdat Google de update daar niet ingrijpend genoeg voor vond. De keuze voor Android 7.0 en niet versie 6.1 duidt erop dat we ons mogen opmaken voor een grote stap voorwaarts.

Dit is nieuw in Android N

Gebruikers van de Nexus 5X, Nexus 6P en Nexus 9  kunnen sinds een tijdje aan de slag met de Developer Preview van Android N. De previewversie wordt  overigens niet aangeraden  als je in het bezit bent van slechts één toestel, omdat de software nog instabiel is en fouten bevat.

In de previewversie zijn diverse vernieuwingen te vinden. Zo heb je de mogelijkheid om twee applicaties naast elkaar te draaien en is er een picture-in-picture-modus aanwezig, waarmee je video’s verkleint en verplaatst, zodat je tegelijkertijd een andere app kunt opstarten. Door deze features wordt multitasken makkelijker.

Ook is er een Direct Reply-functie om sneller op berichten te reageren, vergelijkbaar met de feature die WhatsApp onlangs introduceerde. Gebruikers kunnen vanuit de notificatiebalk een reactie op een bericht typen en versturen. Handig is dat in Android N elke app hiervan  gebruik kan maken.

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu