De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Zo ziet Android er uit op de opvouwbare Samsung-smartphone’

Thomas Haenen
10 november 2017, 9:41
2 min leestijd
‘Zo ziet Android er uit op de opvouwbare Samsung-smartphone’

Geruchten over een opvouwbare Samsung-smartphone zoemen al jaren rond. Een nieuw patent laat zien hoe Samsung Android opvouwbaar maakt voor het extra scherm.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Samsung Android opvouwbaar maakt

Een opvouwbare Samsung-smartphone is vanaf volgend jaar verkrijgbaar, zo liet een topman van het bedrijf zich onlangs ontvallen. Hoe dat er precies uit ging zien was lange tijd onduidelijk, maar een nieuw patent dat door GalaxyClub is ontdekt biedt duidelijkheid. Bij het patent zijn screenshots gevoegd die laten zien hoe Samsung Android wil inzetten op het aanpasbare scherm.

De Samsung Galaxy X, zoals het toestel wordt genoemd, heeft een scherm dat in meerdere modussen gebruikt kan worden. Het patent suggereert dat Samsung aan een smartphone met een clamshell-achtig design werkt. Uitgeklapt heeft de Galaxy X één groot scherm, waarmee het toestel ruwweg het formaat van een tablet heeft. Zo kun je films bekijken op een groter scherm, of extra opties voor een game op het tweede scherm tonen. Ook kun je multitasken, door een tweede app op het tweede scherm te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld WhatsAppen terwijl je een film kijkt op Netflix.

Samsung Android opvouwbaar

Ben je onderweg, dan kun je van de Galaxy X een kleiner toestel maken door het scherm om te vouwen. Zowel aan de voor- als achterkant zit dan beeld. In plaats van het tweede scherm uitzetten om stroom te besparen, heeft Samsung nog wat andere opties in gedachten. Tijdens het lezen van ebook wordt bijvoorbeeld de cover van dat boek op de achterkant getoond. Zo ziet de rest van de wereld wat je leest. Bij muziek wordt de cover van een album getoond.

‘Eind 2018 te koop’

Op de screenshots is een wat oudere versie van Android te zien. Ook toont het beeld nog een smartphone met homeknop, terwijl de vlaggenschepen van Samsung sinds dit jaar geen homeknop meer hebben. Dat suggereert dat de beelden een paar jaar oud zijn. De kans bestaat de plannen voor de Galaxy X inmiddels weer gewijzigd zijn. Volgens de Samsung-topman wordt de smartphone eind 2018 officieel onthuld als opvolger van de Galaxy Note 8.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu