De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Samsung-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Thomas Haenen
28 november 2017, 21:59
2 min leestijd
Deze Samsung-smartphones krijgen een update naar Android 8.0

Een groot deel van alle Samsung-smartphones kan de komende maanden op een update naar Android 8.0 (Oreo) rekenen. Wel zijn er ook enkele opvallende afwezigen, zo blijkt uit een uitgelekte lijst.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Android Oreo-updates

Het merendeel van alle Samsung-smartphones uit 2017 krijgt een Android 8.0-update, zo blijkt uit een lijst die via het Chinese sociale netwerk Weibo werd gedeeld. Het overzicht is nog niet door Samsung zelf bevestigd, maar komt van een doorgaans betrouwbare telecominsider.

Vooral bij de vlaggenschepen biedt Samsung langdurige ondersteuning. Zo krijgen de Galaxy S8, Galaxy S7 en Galaxy S6 allemaal een update. Vooral die laatste is opvallend, omdat de S6 inmiddels bijna drie jaar oud is. Doorgaans stopt Samsung na twee jaar met updaten. Geruchten over deze Galaxy S6-update doken vorige week al op. Ook de verschillende Edge- en Plus-varianten van deze toestellen krijgen updates. Daarnaast worden de Galaxy Note 8 en Note 5 bijgewerkt.

Samsung Android Oreo-updates

Ook voor bezitters van de Samsung Galaxy A-serie is er goed nieuws. Alle toestellen in de reeks die dit jaar verschenen, krijgen de Oreo-update. Dat betekent een tweede grote update voor de smartphones die oorspronkelijk met Android 6.0 (Marshmallow) lanceerden. De lijst verklapt tevens het bestaan van de Galaxy A-serie voor 2018. Die loopt bij de release nog op Android 7.1 (Nougat), maar kan dus ook op een update rekenen.

Zelfs een groot deel van alle Samsung-tablets krijgt nieuwe software, waaronder de Galaxy Tab S2 en Tab S3, de onlangs verschenen Galaxy Tab en de goedkopere Galaxy Tab A. Pas bij de Galaxy J-serie zien we enkele opvallende afwezigen. Samsung werkt volgens deze lijst alleen de grotere Galaxy J7 (2016) bij. De Galaxy J5 en J3 van dit jaar of vorig jaar ontbreken beide. Gebruikers van deze goedkope smartphones zitten dus vast aan verouderde software.

Wanneer de Android 8.0-updates precies verschijnen is nog onbekend. Een voorlopige versie van Oreo wordt op dit moment getest voor de Galaxy S8, met de verwachting dat de uitrol van de definitieve software nog voor het einde van het jaar van start gaat. Andere smartphones zijn dan in de loop van 2018 aan de beurt, al duurt dat proces vaak meerdere maanden.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 8.0 update

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3 (2017)
Samsung Galaxy A3 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu