Samsung: ‘Android 8.0-updates pas volgend jaar beschikbaar’

Thomas Haenen
24 oktober 2017, 14:15
2 min leestijd
Samsung: ‘Android 8.0-updates pas volgend jaar beschikbaar’

Samsung begint pas volgend jaar met de uitrol van Android 8.0 voor zijn smartphones. Bezitters van de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 moeten dus nog enkele maanden geduld hebben.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Android Oreo-updates vanaf 2018

Het nieuws komt van Samsung Turkije, dat op zijn site een planning heeft geplaatst voor de uitrol van de nieuwe software. De lokale afdeling geeft aan dat de ontwikkeling van Android 8.0 (Oreo) voor Samsung-smartphones inmiddels in gang gezet is, en dat updates vanaf begin volgend jaar uitrollen.

Samsung Galaxy Note 8 review

Een precies schema is op de site niet te vinden, al zijn de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8 waarschijnlijk als eerste aan de beurt. In de loop van het jaar volgen dan waarschijnlijk de Galaxy S7, Galaxy A-serie en mogelijk enkele goedkopere toestellen uit de Galaxy J-serie.

Later dan de concurrentie

Met de introductie van Android 7.0 (Nougat) volgde Samsung een soortgelijke planning. Ook daar duurde het meerdere maanden voor de nieuwe software beschikbaar was. Voor goedkopere toestellen wordt de software zelfs pas nu uitgerold, meer dan een jaar na de release van de update.

Veel andere concurrenten zijn inmiddels sneller dan Samsung. Zo is Sony onlangs al begonnen met de uitrol van Android 8.0 voor de Xperia XZ Premium. Op high-end gebied verwachten ook Huawei, LG en anderen nog voor het einde van het jaar hun eerste updates uit te rollen. Zelfs sommige budgetsmartphones krijgen sneller updates: onder andere Nokia en Wileyfox garanderen spoedig Android 8.0 uit te brengen.

Op de site is alvast een kleine vooruitblik te vinden op de nieuwe features in Android 8.0. Oreo introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s, zorgt ervoor dat apps sneller openen en beperkt het accuverbruik van apps op de achtergrond. Ook nieuw is een nachtmodus, die de achtergrondkleur in veel apps verandert van wit naar zwart. Dat zorgt ervoor dat het scherm ‘s nachts minder fel is. Meer weten? Check dan onze Android 8.0 review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu