De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Samsung brengt Android Pie-update pas in 2019 uit: dit is er nieuw’

Thomas Haenen
8 oktober 2018, 9:17
2 min leestijd
‘Samsung brengt Android Pie-update pas in 2019 uit: dit is er nieuw’

Samsung-gebruikers kunnen waarschijnlijk pas vanaf begin volgend jaar aan de slag met Android Pie. De update verbetert de camera en voegt enkele nieuwe features toe, zo melden bronnen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Android Pie-update laat op zich wachten

De verbeteringen van Android Pie zijn vanaf januari 2019 beschikbaar voor Samsung-gebruikers, zo zou Samsung Frankrijk hebben bevestigd volgens SamMobile. Dat betekent dat de nieuwe software nog minstens drie maanden op zich laat wachten, terwijl Google de definitieve versie van Android Pie begin augustus al uitbracht.

Samsung Android Pie-update

Heel verrassend is het niet: de eerste Android Oreo-updates van Samsung verschenen ook pas in februari 2018, een half jaar nadat Google de software uitbracht. Wel is het aanzienlijk later dan sommige concurrenten. Onder andere Nokia, OnePlus en Sony bieden inmiddels toestellen met Android Pie.

Het hoofdkantoor uit Zuid-Korea houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar, en heeft nog niet bevestigd wanneer de update verschijnt. Ook welke smartphones straks een Android Pie-update krijgen is onbekend. Vlaggenschepen als de Galaxy S9 en Note 9 worden in ieder geval bijgewerkt, maar het lot van sommige oudere smartphones en toestellen uit de Galaxy J- en A-reeks is nog onbekend.

→ Overzicht: deze toestellen krijgen de Android Pie-update

Nieuwe features: beter bellen, mooiere foto’s

Samsung Frankrijk deelde wel gelijk enkele geplande features die aan Googles software worden toegevoegd. Zo kun je straks de flitser gebruiken in de portretmodus, en kun je vanuit de Galerij-app gemakkelijker je eigen video’s terugvinden. Ook de voice recorder-app wordt verbeterd.

Bij het swipen over het toetsenbord om te typen wordt binnenkort automatisch een spatie toegevoegd nadat je een nummer invoert. Dualsimversies van de Galaxy Note 8 en Galaxy S9 krijgen ondersteuning voor VoLTE op beide simkaarten. Met VoLTE kun je bellen via je 4G-verbinding, wat een betere geluidskwaliteit en stabielere verbinding biedt. Tot slot zal Samsung ongetwijfeld enkele aanpassingen maken aan het uiterlijk van de software.

Meer over Android Pie

Google voegt met Android Pie onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken.

Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘adaptive brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

Ontdek meer Samsung-nieuws

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu