De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsungs Android Wear-smartwatch verschijnt dit jaar

Redactie
16 april 2014, 17:00
2 min leestijd
Samsung Android Wear

Een Samsung Android Wear-smartwatch verschijnt dit jaar nog op de markt. Dat zegt Yoon Han-kil, senior vicepresident van Samsung, tegenover persbureau Reuters. Eerder meldden Motorola en LG al dat zij aan een smartwatch met Android Wear werken. Mogelijk wordt het Samsung Android Wear-accessoire onderdeel van de huidige Gear-lineup, met onder andere de Gear Fit en Gear 2. Laatstgenoemde draait op Samsungs mobiele besturingssysteem Tizen, dat een indirecte concurrent van Android Wear – Googles besturingssysteem voor wearables – is.

Ondanks de concurrentie tussen de Gear-lijn met Tizen en Android Wear, wil Samsung dus beide mobiele besturingssystemen aan een apparaat toevoegen. De Gear-lijn met Tizen blijft volgens Samsung ook gewoon bestaan. Door het omarmen van verschillende mobiele besturingssystemen wil Samsung mogelijk zijn kansen spreiden om te kijken wat precies aanslaat bij de consument.

Verder meldt de Samsung-bestuurder dat de Galaxy Note 4 een nieuw design krijgt en dat de Galaxy S5 tot nu toe stukken beter verkoopt dan zijn voorganger, en dat hij verwacht dat dit de komende tijd ook zo zal blijven.

Lees verder na de advertentie.

Over Android Wear

Google brengt Android naar meer apparaten met Android Wear, een mobiel besturingssysteem voor smartwatches en wearables. Android Wear leunt flink op Googles slimme assistent Google Now en heeft eenzelfde kaarten-interface. Dit betekent dat je kaarten met informatie te zien krijgt die op dat moment relevant zien.

Context-Stream-Cue-Card-2

Omdat Android Wear enorm op Google Now leunt, krijg je met name contextuele informatie – meldingen die op dat moment belangrijk voor jou zijn – te zien. Dit betekent dat je een melding krijgt als een pakketje van UPS naar je onderweg is, er file op de route is die jij moet rijden of dat jouw favoriete voetbalploeg heeft gewonnen. Deze informatie haalt Google uit verschillende Google-diensten, zoals je Google Calendar (je afspraken), Google Maps (files)en Gmail (informatie over boekingen, pakketjes enzovoorts).

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu