Samsung Apollo met Android 2.1: binnenkort in Europa
Redactie

samsung galaxy androidSamsung gaat op de Europese markt de Samsung Apollo uitbrengen, een Android-toestel met de aangepaste TouchWiz-interface. De Samsung Apollo heeft al een vergelijkbare Android-smartphone in Korea uitgebracht onder de naam M100S. Beide toestellen hebben een 3,7 inch scherm, een WVGA AMOLED-scherm (800 x 480) en een 5 megapixel camera. Verder Android 2.1 en Wi-Fi. In de Koreaanse versie zit ook een T-DMB tv-tuner, maar die zou in de Europese versie kunnen ontbreken. Net als de Samsung Galaxy S heeft de Apollo een extra camera aan de voorzijde. Op de Britse website van Samsung is het toestel al te zien, zonder verdere aanduiding (behalve dan de tekst: ‘More fun’ en ‘Coming soon’).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De Samsung M100S beschikte over een 800MHz ARM11-processor en kon 720p videofilmpjes opnemen, mogelijk kan de Samsung Apollo dat ook. Het kan nog vechten worden op de markt, want concurrent LG is ook van plan een Apollo uit te brengen. Daarbij gaat het echter om een toestel met Windows Mobile 7, die gelijktijdig met de HTC Obsession gelanceerd zal worden. Die draait op een 1,3 GHz Qualcomm-processor (!) en komt in augustus of september uit. LG’s Apollo heeft een WXGA-resolutie en een 10 megapixel camera (!).

samsung galaxy coming soon

Meer info: Samsung UK
Bron: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.