De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung bevestigt AI-assistent Bixby voor Galaxy S8

Rick van der Veer
7 november 2016, 12:02
1 min leestijd
Samsung bevestigt AI-assistent Bixby voor Galaxy S8

Samsung heeft bevestigd dat de Galaxy S8 uitgerust zal zijn met Bixby, een intelligente assistent. Hiervoor gebruikt de firma technologie van Viv Labs, de makers van Siri.

Lees verder na de advertentie.

Samsung-assistent Bixby

Volgens Samsung zal de Galaxy S8, het volgende vlaggenschip van het bedrijf, uitgerust worden met een spraakgestuurde assistent. Deze assistent zou aangestuurd worden door de technologie van Viv Labs, het bedrijf dat Apples Siri ontworpen heeft. Deze firma werd vorige maand overgenomen door Samsung.

Bixby, zoals de assistent gaat heten, belooft meer te doen dan dat Google Assistant en Siri nu kunnen. Samsungs assistent kan namelijk op natuurlijke wijze praten met gebruikers. Op deze manier wordt de technologie steeds slimmer en leert het de gewoontes van zijn gebruikers. Daarnaast kunnen ontwikkelaars allerlei diensten aan Bixby koppelen, waardoor je ook andere apps en apparaten aan kan sturen met de technologie.

note 7 rook

Op termijn zouden naast smartphones ook andere apparaten van Samsung uitgerust worden met de AI-technologie. Zo zou het straks mogelijk moeten zijn om je koelkast, wasmachine of koffiezetapparaat van Samsung met je stem aan te sturen. Bovendien zouden ook deze apparaten van hun gebruikers moeten leren, waardoor je bijvoorbeeld al bij voorbaat je favoriete koffie voorgezet krijgt.

Meer over de Galaxy S8

Samsung onthult zijn nieuwe vlaggenschepen doorgaans in februari. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress dat in Barcelona gehouden wordt. Voor nu lijkt het er sterk op dat dat volgend jaar weer het geval zal zijn. Dat Samsung nu al details loslaat over de Galaxy S8 is ongebruikelijk. Door de problemen met de Galaxy Note 7 lijkt het er op dat Samsung zijn strategie heeft omgegooid wat betreft mededelingen over toekomstige toestellen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu