‘Google-patent kan virtuele assistent voor Samsung Galaxy S8 dwarsbomen’

Lars Paymans
22 december 2016, 9:38
1 min leestijd
‘Google-patent kan virtuele assistent voor Samsung Galaxy S8 dwarsbomen’

Samsung zou grootste plannen hebben voor een digitale assistent die de strijd aan moet gaan met de Google Assistent en Apples Siri. Een oud patent tussen Samsung en Google dreigt echter roet in het eten te gooien.

Lees verder na de advertentie.

Samsung assistent gedwarsboomd door Google?

Het nieuwe gerucht over de Galaxy S8 is afkomstig van Korea Business. Zij stellen dat Google druk uitoefent op Samsung om geen digitale assistent aan de Galaxy S8 en andere Samsung-producten toe te voegen.

Samsung had duidelijk andere plannen. Een paar maanden geleden werd Viv Labs overgenomen, het bedrijf dat oorspronkelijk Siri ontwikkelde voor de iPhone. In november lieten ze weten dat dit bedrijf hard werkte aan een nieuwe spraakassistent voor toekomstige Samsung-producten. Denk hierbij aan het geven van spraakopdrachten, zodat je bijvoorbeeld muziek kunt starten of een zoekopdracht kunt inspreken.

Samsung assistent

Door een oud patent van Google gaat dit hele feest mogelijk niet door. Google en Samsung zouden een overeenkomst hebben gesloten in 2014, waarbij er afspraken werden gemaakt over het delen van patenten. Deze afspraak houdt in dat beide bedrijven elkaars patenten mogen gebruiken in apparaten en diensten voor 10 jaar. Hier is ook een non-concurrentie-afspraak in opgenomen, wat een manier voor Google kan zijn om de slimme assistent van de S8 te dwarsbomen.

De vraag is nu of Samsung deze regel kan omzeilen, of dat er nog andere afspraken gemaakt kunnen worden tussen Samsung en Google. Onthoud bovendien dat dit gerucht niet bevestigd is door de bedrijven. Naar verwachting zullen we tot april moeten wachten om de officiele onthulling van de Samsung Galaxy S8 te zien. We zijn ook erg benieuwd naar het prijskaartje dat Samsung aan de smartphone hangt, want deze zou mogelijk hoger zijn dan eerdere Galaxy-toestellen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Korea Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu