Samsung belooft Android-toestellen onder de $100

Redactie
8 augustus 2009, 12:13
1 min leestijd
Samsung belooft Android-toestellen onder de $100
samsung reclaim

De telefoon op de foto hiernaast is niet Samsung’s nieuwste Android-toestel, maar een milieuvriendelijke telefoon, gemaakt van bioplastic. De Samsung Reclaim, zoals het toestel heet, is vanaf volgende week in de Verenigde Staten te koop. Tijdens de lancering vertelde productmanager Casey Ryan iets, dat ook voor ons interessant is: er komen volgend jaar Android-toestellen aan voor minder dan $100.

Samsung gaat de toestellen voorzien van volledig touchscreen en webbrowsers. Ze draaien op Android en gericht op de onderkant van de markt. Voor de knalgroene Samsung Reclaim geldt dat trouwens ook: dit toestel kost maar $50 maar heeft wel wat beperkingen. Het is geen smartphone en je kunt er ook geen extra applicaties op installeren. Een touchscreen ontbreekt eveneens.

Volgens David Owens, directeur bij Sprint, verkopen dit soort telefoontjes met toetsenbord beter dan simpele toestellen. Mensen zien steeds vaker af van een gratis toestel en zijn bereid om te betalen voor een telefoon die net iets meer functies heeft.

Lees verder na de advertentie.

De groene Samsung Reclaim zal voorlopig nog geen revolutie veroorzaken, maar de goedkope Android-toestellen boren wel degelijk een nieuwe markt aan: mensen die hun simpele toestel beu zijn, meer functies willen, maar er ook niet teveel voor willen betalen.

Via: Blogs New York Times

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's