De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Oeps: bug Samsung Berichten-app stuurt foto’s ongevraagd door naar contacten – update

Thomas Haenen
3 juli 2018, 10:23
2 min leestijd
Oeps: bug Samsung Berichten-app stuurt foto’s ongevraagd door naar contacten – update

Sommige Samsung-smartphones lijken plots zonder toestemming foto’s te versturen naar contactpersonen. Een oorzaak is nog onbekend, maar de fabrikant werkt aan een oplossing.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Berichten-app bug stuurt je foto’s door

De bug treft vooral Samsung Galaxy S9– en Note 8-gebruikers, zo blijkt uit klachten op Reddit en het Samsung-forum. Bezitters melden dat hun smartphones op volledig willekeurige momenten foto’s versturen naar andere mensen in hun contactenlijst. Dat wordt gedaan door de Samsung Berichten-app, de standaard sms-app van de toestellen. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse gebruikers getroffen.

Update 13:35: In een reactie laat Samsung Nederland weten op de hoogte te zijn van het probleem. “We zijn op de hoogte van de posts op Reddit. De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval,” aldus een woordvoerder van de fabrikant. “Het gaat om klanten van T-Mobile in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen.”

Bij één gebruiker liep het wel erg uit de hand. Midden in de nacht werden alle foto’s op het toestel doorgestuurd naar zijn vrouw. In de Samsung Berichten-app was geen spoor van de verzonden berichten te vinden, maar de provider had deze wel in rekening gebracht.

Samsung Berichten-app bug

Oorzaak onbekend

De oorzaak is nog onbekend, al lijkt het te liggen aan een update van Samsungs sms-app, die Amerikaanse T-Mobile-gebruikers onlangs hebben ontvangen. De lokale tak van de provider ondersteunt sinds kort het nieuwe Rich Communication Services-protocol (RCS), waardoor de applicatie veel functies van andere berichtendiensten als WhatsApp en Telegram krijgt.

Sinds de update worden er echter ook plotseling afbeeldingen gestuurd. Volgens T-Mobile is de update echter niet de oorzaak: de provider zegt dat het probleem van Samsung komt. In Nederland is RCS nog niet beschikbaar. De drie grote providers KPN, T-Mobile en Vodafone zeggen wel aan RCS-ondersteuning te werken.

Tijdelijke oplossing

In afwachting van een update die het probleem oplost, raden sommige gebruikers alternatieve sms-apps aan. Onder andere de Android Berichten-app van Google lijkt niet door de bug getroffen te worden. De app is via de Play Store te downloaden, en kan (tijdelijk) ingesteld worden als standaard-sms-app. Dat lijkt vooralsnog de beste manier om te voorkomen dat de Samsung Berichten-app ongewenst je foto’s doorstuurt.

Lees meer nieuws over Samsung

Bron: Gizmodo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu