De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung brengt aanpasbare ringtones terug met update (update)

Thomas Haenen
17 juni 2018, 8:15
2 min leestijd
Samsung brengt aanpasbare ringtones terug met update (update)

Met de update naar Android 8.0 verdween bij Samsung-smartphones de optie om de ringtone aan te passen voor individuele contacten. Na veel klachten heeft het bedrijf aangekondigd de optie terug te brengen. De update rolt nu uit.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Berichten-ringtone aanpassen kan weer

Update (17-06): Een update voor Samsungs berichten-app rolt nu uit via Galaxy Apps. Er blijkt dus geen systeemupdate nodig te zijn om deze functie weer terug te brengen.

Originele bericht (15-06): Doorgaans verwacht je dat een Android-update voor meer features zorgt, maar met Android 8.0 (Oreo) haalde Samsung juist een populaire optie weg. Na installatie van Android Oreo is het namelijk niet meer mogelijk om een eigen ringtone te kiezen voor elk contact. Die optie was wel beschikbaar in oudere versies van Samsungs berichten-app. Zo kon je aan de ringtone herkennen wie je een berichtje stuurde.

Samsung Berichten ringtone aanpassen

Al snel na de update stroomden de klachten binnen op het officiële Samsung-forum, van gebruikers die graag weer hun ringtone willen aanpassen. Er werd blijkbaar genoeg geklaagd dat het bedrijf ook luisterde. Een Samsung-medewerker heeft via het forum laten weten dat het de klachten luid en duidelijk heeft ontvangen, en er wat mee gaat doen. “Als gevolg van de feedback die jullie hier hebben gegeven, brengen we de aanpasbare ringtones voor verschillende contactpersonen terug in een volgende update,” aldus de medewerker.

Update snel beschikbaar

Wanneer de update precies verschijnt, is nog onbekend. Sommige gebruikers melden dat de functie nu alweer beschikbaar lijkt te zijn op hun smartphone. Bij andere toestellen wordt deze waarschijnlijk de komende weken en maanden weer uitgerold. Het niet zeker of alle Samsung-telefoons straks weer aanpasbare ringtones hebben, of dat bepaalde oudere toestellen buitenboord vallen.

De Android 8.0-update rolt inmiddels uit naar steeds meer Samsung-smartphones. Zo is de software inmiddels al beschikbaar voor de Galaxy Note 8, Galaxy S8 en Galaxy S7. De komende weken volgen onder andere nog updates voor verschillende toestellen uit de Galaxy A-serie.

Samsung-gebruikers die niet kunnen wachten, kunnen in de tussentijd ook een andere berichten-app op hun smartphone installeren. Zo biedt Googles eigen app wel de optie om voor elk contact een andere ringtone te kiezen. Android Berichten, zoals de app heet, is gratis in de Play Store te vinden via deze link. Na installatie kun je ervoor kiezen om Android Berichten als je standaard sms-app in te stellen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu