Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Samsung betaalt Microsoft voor het gebruik van Android

Redactie
28 september 2011, 15:25
1 min leestijd
Samsung betaalt Microsoft voor het gebruik van Android
Samsung betaalt Microsoft voor het gebruik van Android

Samsung gaat aan Microsoft een vergoeding betalen voor het gebruik van Android. Voor ieder Samsung-apparaat met Android maakt Samsung een onbekend bedrag over. In ruil hiervoor mag Samsung gebruik maken van de patenten van Microsoft. Volgens de deal kan Microsoft ook de patenten van Samsung gaan gebruiken en blijven beide partijen investeren in de ontwikkeling en de marketing van Windows Phone.

Volgens de geruchten ligt deze vergoeding voor het gebruik van Android tussen de 5 en 15 dollar per apparaat. Aangezien Samsung dit jaar waarschijnlijk 50 miljoen Android-apparaten gaat verkopen gaat het om een bedrag tussen de 250 en 750 miljoen dollar dat Microsoft dit jaar alleen al tegemoet kan zien. Met de overeenkomst kan Samsung haar Android-apparaten zoals de Samsung Galaxy telefoons en de Galaxy Tab tablets blijven verkopen zonder het gevaar te lopen aangeklaagd te worden.

Lees verder na de advertentie.

Samsung is de tweede grote Android-fabrikant die een deal sluit met Microsoft voor het gebruik van Google’s mobiele besturingssysteem. Eerder sloot HTC een overeenkomst af met Microsoft waarbij de Taiwanese fabrikant 5 dollar per Android-apparaat afdraagt. Microsoft heeft ook soortgelijke deals met kleinere Android-fabrikanten. Of Google en Microsoft samen in onderhandeling zijn over deze deals is niet duidelijk.

Bron: Microsoft

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu