Placeholder

Samsung bevestigt Google Nexus Prime telefoonOp de website van Samsung is de code van het toestelprofiel te vinden van de nog uit te komen Nexus Prime telefoon. Pocket-Lint viel de pagina als eerste op, maar het is niet duidelijk hoe lang deze toestelpagina al online staat. Uit de informatie is op te maken dat de Samsung Nexus Prime is ontwikkeld onder typenummer GT-i9250, een nummer dat al langer in verband werd gebracht met de nieuwe Nexus-telefoon van Google.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Kijkend naar de gegevens van de toestelpagina dan is er weinig informatie op te maken over de specificaties. Hoewel wel wordt genoemd dat het toestel een resolutie zal krijgen van 800×480, een 2 megapixel camera en een ARM11-processor gaat krijgen is dit zeer onwaarschijnlijk. Dit omdat volgens de verwachting een 720p-scherm in de maak is, de resolutie van de camera veel te laag voor wat nu gebruikelijk is en de genoemde processor al een paar jaar oud is. De Nexus-telefoons van Google maken standaard gebruik van de meest nieuwe componenten die er te krijgen zijn. Waarschijnlijk is een oude pagina gebruikt als voorbeeld om deze toestelpagina alvast in te vullen.

De Samsung Nexus Prime moet voor het einde van dit jaar uitkomen en zal de eerste smartphone zijn met het nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ieder jaar kiest Google een fabrikant om samen een telefoon mee te ontwikkelen, en voor de tweede jaar op rij is dat Samsung. Dit is ook niet vreemd, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf de grootste fabrikant van Android-toestellen is. Al eerder waren er sterke vermoedens dat Samsung de volgende Google Nexus telefoon gaat maken.

Bron: Pocket-Lint

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.