Samsung bevestigt quad-core processor in volgende Galaxy-topmodel

Redactie
26 april 2012, 11:17
1 min leestijd
Samsung bevestigt quad-core processor in volgende Galaxy-topmodel
samsung exynos 4 quad

Samsung heeft laten weten dat de volgende generatie Samsung Galaxy S voorzien zal zijn van een quad-core Exynos 4 Quad-processor. De nieuwe smartphone zal op 3 mei worden onthuld en krijgt vermoedelijk de naam Galaxy S3. De Exynos 4 Quad-chip is al in massaproductie en bevat vier Cortex A9-cores van ARM. Met een kloksnelheid van 1,4 GHz is de processor tweemaal zo krachtig en gebruikt 20 procent minder energie, beweert Samsung.

Samsung is overgestapt naar een 32nm-productieproces waardoor het mogelijk werd om een quad-core chip te maken, zonder dat deze fysiek groter is dan een vergelijkbare dual-core processor. De informatie over de Exynos-chip is waarschijnlijk naar buiten gebracht, om andere toestelmakers te interesseren voor de nieuwe chip.

Lees verder na de advertentie.

Samsung levert namelijk ook componenten aan andere smartphone-fabrikanten. Er zijn al samples onderweg naar belangrijke toestelmakers zoals Nokia, HTC en Motorola, die mogelijk interesse hebben. Samsung maakt ook chips voor Apple, maar die zijn door Apple zelf ontworpen.

Categorie: Fabrikanten
Merk: Samsung
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's