Samsung bevestigt quad-core processor in volgende Galaxy-topmodel

Redactie
26 april 2012, 11:17
1 min leestijd
Samsung bevestigt quad-core processor in volgende Galaxy-topmodel
samsung exynos 4 quad

Samsung heeft laten weten dat de volgende generatie Samsung Galaxy S voorzien zal zijn van een quad-core Exynos 4 Quad-processor. De nieuwe smartphone zal op 3 mei worden onthuld en krijgt vermoedelijk de naam Galaxy S3. De Exynos 4 Quad-chip is al in massaproductie en bevat vier Cortex A9-cores van ARM. Met een kloksnelheid van 1,4 GHz is de processor tweemaal zo krachtig en gebruikt 20 procent minder energie, beweert Samsung.

Samsung is overgestapt naar een 32nm-productieproces waardoor het mogelijk werd om een quad-core chip te maken, zonder dat deze fysiek groter is dan een vergelijkbare dual-core processor. De informatie over de Exynos-chip is waarschijnlijk naar buiten gebracht, om andere toestelmakers te interesseren voor de nieuwe chip.

Lees verder na de advertentie.

Samsung levert namelijk ook componenten aan andere smartphone-fabrikanten. Er zijn al samples onderweg naar belangrijke toestelmakers zoals Nokia, HTC en Motorola, die mogelijk interesse hebben. Samsung maakt ook chips voor Apple, maar die zijn door Apple zelf ontworpen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu