De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung beweert profijt te hebben van rechtszaken met Apple

Redactie
15 december 2011, 12:01
1 min leestijd
Samsung beweert profijt te hebben van rechtszaken met Apple
Samsung beweert profijt te hebben van rechtszaken met Apple

Een manager van Samsung Australie heeft gezegd dat de diverse rechtszaken met Apple het bedrijf goed hebben gedaan. Mede daardoor is de naam Samsung Galaxy Tab bekend geworden en weten meer consumenten van het bestaan van de tablet af. Tyler McGee is vicepresident van de mobiele divisie van Samsung in Australie en deed de uitspraken in de Sydney Morning Herald. Later deze week zal de Samsung Galaxy Tab 10.1 voor het eerst te koop zijn in Australië omdat de rechtszaak die Apple tegen Samsung daar had aangespannen is beëindigd.

McGee geeft in het interview aan dat het tijdelijk verbod van de Samsung Galaxy Tab in Australië tot veel ophef in de media heeft gezorgd waardoor veel mensen bekend zijn geraakt met de Samsung Galaxy Tab. Apple klaagde Samsung aan in Australië omdat ze beweerde dat Samsung het design klakkeloos had overgenomen. Het bleek uit een marketingstandpunt misschien wel het beste wat Samsung kon overkomen. Omdat de tablet niet in de zomer van 2011 kon worden verkocht zoals gepland zijn veel Australiërs nieuwsgierig geworden naar de Android-tablet van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Lees verder na de advertentie.

Naast Australië klagen Apple en Samsung elkaar in diverse landen aan over het gebruik van elkaars design en de eventuele schending van patenten. Zo werd de Galaxy Tab bijvoorbeeld verboden in Duitsland terwijl de tablet in Nederland vooralsnog gewoon verkocht mag worden. Vandaag dient wel het hoger beroep van Apple tegen Samsung in Nederland.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu