‘Samsung bezig met Galaxy Q, kruising tussen tablet en smartphone’

Redactie
18 juli 2011, 17:15
1 min leestijd
‘Samsung bezig met Galaxy Q, kruising tussen tablet en smartphone’
'Samsung bezig met Galaxy Q, kruising tussen tablet en smartphone'

Volgens de Koreaanse website News Tomato zou Samsung bezig zijn een smartphone uit te brengen met een schermdiagonaal van 5,3 inch. De Samsung Galaxy Q zou een kruising worden tussen een telefoon en een tablet en gebruik maken van de Samsung Super Amoled Plus-technologie. Samsung bracht niet eerder apparaat uit met een scherm van deze grootte. Hoogstwaarschijnlijk zal het toestel zijn voorzien van Android.

Het grootste scherm op een Samsung-martphone tot nu heeft een diagonaal van 4,5 inch en is op de Samsung Infuse 4G te vinden die alleen in de Verenigde Staten is uitgebracht. Haar kleinste tabletscherm is te vinden de Samsung Galaxy Tab met 7 inch. Eerder bracht Dell een soortgelijk product uit met de Dell Streak die een schermdiagonaal van 5 inch heeft. Het nieuwe apparaat zou tussen smartphones en tablets geplaatst kunnen worden en de grenzen tussen deze twee productgroepen verkleinen.

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy Q zou naast een 5,3 inch scherm ook voorzien zijn van LTE. LTE is een vorm van 4G-technologie die mobiel internet met breedbandsnelheden mogelijk maakt. Ook is de mogelijkheid tot 3G-internet aanwezig. Meer specificaties zijn nog niet bekend. Het nieuwe toestel zou worden geïntroduceerd tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn, die dit jaar in september wordt gehouden.

Bron: News Tomato

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu