Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Samsung bezig met overname webOS’

Redactie
29 augustus 2011, 13:02
1 min leestijd
'Samsung bezig met overname webOS'

Website Digitimes weet te melden dat Samsung met HP in gesprek zou zijn om webOS over te nemen. Samsung zou de vicepresident van de HP pc-divisie, Raymond Wah, al hebben aangetrokken om de Samsung’s pc-afdeling te gaan leiden, en tevens de onderhandelingen zijn gestart om de gehele divisie en webOS in te lijven. Samsung en HP ontkennen deze geruchten echter.

Met de aankoop van Motorola door Google lijkt Samsung genoodzaakt om zich op een nieuwe manier te differentiëren van de concurrentie. Hoewel Google aangeeft dat Motorola geen voorkeursbehandeling gaat krijgen voor wie als eerste over de nieuwe Android-code gaat beschikken, lijkt dit in de praktijk echter onvermijdelijk dat Motorola enigszins strategisch voordeel kan behalen door de sterke band met Google.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel Samsung naar buiten aangeeft gelukkig te zijn met de overname van Google door Motorola, lijkt er toch een koerswijziging plaats te vinden. Samsung zou meer nadruk willen gaan leggen op eigen software, en op het overnamepad willen gaan om snel meer kennis in huis te krijgen. Het kopen van webOS zou goed in dit straatje passen. Hiermee zou Samsung een vergelijkbare strategie als Apple kunnen hanteren als maker van de hardware en de software.

Het willen overnemen van de hardware-afdeling van HP lijkt vooral een strategische zet van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant levert veel onderdelen aan HP, die nu marktleider is in de pc-divisie. Hoewel er maar een lage marge zit op laptops, heeft Samsung wel een hoge marge op de losse onderdelen die ze aan HP levert.

Bron: Digitimes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu