De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo worden wearables in 2016 kleiner en veelzijdiger

Erwin Vogelaar
29 december 2015, 19:24
1 min leestijd
Zo worden wearables in 2016 kleiner en veelzijdiger

Samsung is gestart met de productie  van een nieuwe bioprocessor. In de eerste helft van 2016 moet dit onderdeel fitnesstrackers nog kleiner en meer veelzijdig maken.

Lees verder na de advertentie.

Samsung bioprocessor

samsung bioprocessor

Net als de smartwatch lijkt de fitnesstracker niet meer uit ons leven weg te denken. Deze wearables meten je gezondheidsinformatie tijdens het sporten en eventueel ook nog daarna. Ook kunnen deze apparaatjes in de gaten houden of je goed slaapt. Samsung stelt dat hun nieuwe bioprocessor deze wearables in de eerste helft van 2016 nog een stuk veelzijdiger moeten maken.

Het interessante van deze processor is dat het van alles combineert dat eerder los in deze wearables geplaatst moest worden. Daarnaast weet de processor vijf verschillende soorten gezondsheidsdata te meten waardoor het je lichaamsvet, spiermassa, hartslag, hartritme en stressniveau in de gaten houdt. Makers van fitnesstrackers kunnen kiezen welke metingen ze zelf willen gebruiken. Omdat de processor door het combineren van elementen maar een kwart van de normale ruimte inneemt, kunnen fitnesstrackers volgend jaar  ook een flink stuk kleiner worden.

Dat we steeds meer informatie over onze gezondheid weten is voor de één een vloek en voor de ander een zegen. Maakt de data ons leven veiliger, of gaan we ons alleen maar onnodig zorgen maken? Als de wearables steeds kleiner worden, een trend die in 2016 dus duidelijk voortgezet wordt, is er een grote kans dat wearables die onze gezondheid in de gaten houden steeds normaler zullen zijn. Zit jij hierop te wachten?

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu