Met deze verbeteringen hoopt Samsung Bixby 2.0 slimmer te maken

Thomas Haenen
19 oktober 2017, 11:01
2 min leestijd
Met deze verbeteringen hoopt Samsung Bixby 2.0 slimmer te maken

Samsung heeft verschillende Bixby 2.0-verbeteringen gepresenteerd, die tonen dat het bedrijf het vertrouwen in zijn stemgestuurde assistent nog niet verloren is.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Bixby 2.0-verbeteringen in ontwikkeling

De volgende versie van Bixby wordt niet alleen slimmer, maar ook meer open, zo kondigt Samsung aan. Op de Samsung Developer Conference in San Francisco presenteerde het bedrijf de volgende versie van de stemgestuurde assistent. Met een drietal verbeteringen hoopt het bedrijf Bixby 2.0 populairder te maken.

1. Slimmere, snellere antwoorden

Een stemgestuurde assistent zo menselijk en toegankelijk mogelijk maken is nog een hele kluif. Heb je een bepaald accent, of beheers je de Engelse taal wat minder, dan moet een assistent uit de context van een zin hopelijk nog begrijpen wat je precies wil weten. De Google Assistant is daar aardig goed in, maar Bixby heeft er wat meer moeite mee. De huidige versie van de assistent herkent je vragen soms niet, tenzij je ze precies volgens het door Samsung bepaalde format stelt.

Daar komt verandering in, claimt de fabrikant. Eén van de verbeteringen is een betere kennis van context. De assistent begrijpt nu beter hoe mensen praten en kan daardoor slimmer, sneller antwoorden. Tevens kan Bixby straks individuele gebruikers herkennen en daar antwoorden op toespitsen. Als jij bijvoorbeeld om je afspraken voor die dag vraagt, krijg je een ander antwoord dan als je partner die vraag stelt. Wanneer deze verbeteringen worden uitgerold, liet Samsung nog niet weten.

Samsung Bixby 2.0-verbeteringen

2. Open voor andere apparaten

Op dit moment is Bixby slechts beschikbaar voor een drietal Samsung-smartphones: de Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8. Volgens Samsung heeft dat al geresulteerd in meer dan tien miljoen actieve gebruikers, maar de ambities van het bedrijf reiken verder. Vanaf volgend jaar is Bixby niet alleen op meer smartphones te vinden, maar ook op andere apparaten van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Samsung is van plan Bixby te integreren in koelkasten, speakers, wasmachines, televisies en meer. Alle elektronica van het bedrijf kun je in de toekomst aanspreken en besturen met je stem. Welke apparaten als eerste aan de beurt zijn, en wanneer de stembesturing toegevoegd wordt, laat het bedrijf vooralsnog in het midden.

3. Open voor ontwikkelaars

Bixby wordt opengesteld voor ontwikkelaars van apps en andere diensten. Zij kunnen de assistent straks integreren in hun eigen app, waardoor je deze ook met je stem kunt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van emails met je stem, of een optie om Netflix met stemcommando’s te besturen.

Voor deze optie wordt de technologie van Viv Labs gebruikt, een bedrijf dat Samsung vorig jaar overnam. Dat bedrijf, opgericht door de makers van Siri, werkte aan een assistent die makkelijk met andere diensten te integreren was. Door naar de context en patronen van de spraak van gebruikers te kijken, zou de assistent slimmer en sneller zijn dan de concurrentie.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu