Samsung Bixby-assistent ondersteunt binnenkort ook Google-apps

Thomas Haenen
8 januari 2019, 9:26
2 min leestijd
Samsung Bixby-assistent ondersteunt binnenkort ook Google-apps

Bixby, de stemgestuurde assistent van Samsung, kan binnenkort ook worden gebruikt om Google-apps te bedienen. De twee bedrijven hebben op CES een samenwerking aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Bixby Google-ondersteuning in de maak

Later dit jaar kun je Samsung Bixby gebruiken om onder andere YouTube, Google Maps en de Play Store te besturen met je stem. Je kunt dan zoekopdrachten maken of acties uitvoeren in deze Google-apps door Samsungs stemgestuurde hulpje te gebruiken. Daarmee wordt de Google Assistent-concurrent een aardig alternatief. Hoe de functie precies werkt, en wanneer deze voor iedereen beschikbaar is, maakt het bedrijf pas later bekend.

Samsung wil van Bixby een open platform van kunstmatige intelligentie maken, zo kondigde het bedrijf aan op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Daarmee wordt het in theorie mogelijk om alle apps en apparaten aan Bixby te koppelen. Het bedrijf maakte ook bekend Uber, Ticketmaster en iHeartRadio met Bixby te integreren. Ook deze apps kun je straks met je stem besturen.

Samsung Bixby Google-ondersteuning

Al sinds de Galaxy S8 uit 2017 staat Bixby standaard op de high-end smartphones van Samsung. De stemgestuurde assistent heeft een aardig prominent plekje gekregen, en kan direct geopend worden met een knop op de zijkant van veel Samsung-toestellen. De knop wordt niet enorm veel gebruikt, en daarom willen gebruikers al gauw Bixby weer uitschakelen. Ook is er nog altijd geen Nederlandstalige versie van Bixby beschikbaar.

Bixby in je koelkast en auto

Inmiddels doet Samsung er alles aan om Bixby toch tot een succesvol alternatief voor Siri en de Google Assistent te maken. De assistent krijgt geregeld nieuwe functies en spreekt sinds kort ook Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Uiteindelijk wil Samsung Bixby in al zijn slimme apparaten stoppen, van televisies tot koelkasten. Het bedrijf heeft zelfs plannen om Bixby in slimme auto’s in te zetten als bestuurder.

Bixby is nog altijd niet in het Nederlands beschikbaar. Ook de nieuwe stemgestuurde acties die vandaag zijn aangekondigd, zul je dus nog in het Engels moeten doen. Bronnen beweren dat deze lokale variant later dit jaar verschijnt, maar dat heeft Samsung nog niet bevestigd. Mogelijk horen we daar eind februari meer over, als het bedrijf de Galaxy S10 presenteert.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu