De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy S8-assistent Bixby spreekt 8 talen, maar waarschijnlijk geen Nederlands

Thomas Haenen
7 februari 2017, 14:12
2 min leestijd
Galaxy S8-assistent Bixby spreekt 8 talen, maar waarschijnlijk geen Nederlands

Bixby, de nieuwe stemgestuurde assistent van Samsung, beleeft binnenkort zijn introductie op de Galaxy S8. De functie is voorlopig echter beschikbaar in slechts zeven tot acht talen, waardoor de kans klein is dat Bixby direct in het Nederlands werkt.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Bixby Nederlands

Samsung is van plan de stemgestuurde Galaxy S8-assistent beschikbaar te maken in zeven tot acht talen, zo claimt het Koreaanse ETNews. Volgens de bron moet de dienst bij de launch in een relatief groot aantal talen werken, waaronder Koreaans en Chinees. Daarmee loopt het bedrijf alvast voor op onder andere Google en Microsoft. De Google Assistant en Microsofts Cortana werken vooralsnog slechts in respectievelijk vijf en zes talen.

Het Koreaanse bedrijf zal er echter flink aan moeten werken om Apple in te halen. Siri is inmiddels beschikbaar in ruim twintig talen. Wel moet opgemerkt dat Apple’s stemgestuurde assistent bij de launch zo’n vijf jaar geleden slechts in drie talen beschikbaar was.

Samsung Bixby Nederlands

Het complete lijstje van landen dat Samsung gaat ondersteunen is nog onbekend. Wel is het onwaarschijnlijk dat Nederland bij de eerste lichting zit. Samsung zou Bixby immers, naast Chinees en Koreaans, beschikbaar maken in vijf of zes andere talen. Vermoedelijk staan Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees ook in die lijst, want daarmee zou Bixby in een groot deel van de Westerse wereld bruikbaar zijn.

Nederlands staat doorgaans laag op het prioriteitenlijstje van fabrikanten. Pas drie jaar na de introductie van Siri werkte de assistent voor Nederlanders, terwijl de Google Assistant en Cortana nog altijd geen ondersteuning bieden. Vermoedelijk laat Bixby ook nog wel even op zich wachten.

Bixby is ontwikkeld door Viv, een artificial intelligence-bedrijf dat vorig jaar werd overgenomen door Samsung. De oprichters van Viv hebben meegewerkt aan de eerste versies van Siri. Als we bronnen mogen geloven wordt Bixby een belangrijk onderdeel van de Galaxy S8. De assistent wordt geintegreerd in vrijwel alle meegeleverde Samsung-apps, zodat je zowat het hele toestel met je stem kunt bedienen. Omdat Bixby de context van je zin beter begrijpt kun je ook ingewikkeldere vragen stellen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu